УКР РУС

Іммобіле врятував Лаціо від поразки, Сампдорія без Супряги сенсаційно поступилась аутсайдеру, Фіорентина здолала Венецію

16 квітня 2022 Читать на русском

У суботу у 33-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 33-й тур

Кальярі – Сассуоло – 1:0

Гол: Дейола, 42

Сампдорія – Салернітана – 1:2

Голи: Капуто, 32 – Фасіо, 4, Бохінен, 6

Удінезе – Емполі – 4:1

Голи: Ісмайлі, 6 (аг.), Деулофеу, 52, Пуссетто, 79, Самарджіч, 87 – Бандінеллі, 67 (пен.)

Фіорентина – Венеція – 1:0

Гол: Торрейра, 30

Лаціо – Торіно – 1:1

Голи: Іммобіле, 90+1 – Пеллегрі, 56

Власники Манчестер Сіті хочуть додати італійський клуб до своєї велетенської колекції

Програму дня в Італії відкрив поєдинок на Сардинії, де Кальярі намагався перервати свою 5-матчеву серію поразок у Серії А. Очікувалось, що це буде надзвичайно важко, адже в гості приїхав міцний Сассуоло – втім, "нероверді" повністю провалили зустріч. Вони награли всього на 0,35 очікуваних голів, в той час як підопічні Вальтера Маццарі завдали вдвічі більше ударів і напрацювали на 1,78 xG.

Дуже часто в подібних випадках андердог забуває забити, однак у Кальярі все вдалося. На 42-й хвилині Марін виконав подачу з правого флангу, а Дейола замкнув її ударом метрів з 6-ти – 1:0! Цей гол виявився єдиним у матчі. Сардинці відсвяткували перемогу й відірвалися від зони вильоту на 6 очок.

Салернітана за 6 матчів до завершення сезону згадала, що для збереження прописки в еліті слід набирати очки і здобула непросту перемогу над Сампдорією. Гості оформили собі запас міцності вже на самому початку: Фасіо на четвертій хвилині результативно замкнув подачу з кутового, а за мить Бохінен подвоїв перевагу "гранатових". Капуто в середині тайму вдало зіграв на добиванні і скоротив відставання. Цей гол став останнім у матчі. Український форвард Сампдорії Владислав Супряга вже традиційно провів весь поєдинок на лаві запасних.

У ще одному матчі зійшлись сусіди по турнірній таблиці – Удінезе та Емполі. Господарі вирвались вперед завдяки автоголу вже на початку матчу. По перерві Деулофеу подвоїв перевагу "б'янконері", однак в середині другого тайму Бандінеллі з пенальті скоротив і запалив надію у серцях тосканців. Однак під кінець поєдинку ще два влучні постріли гравців Удіне забезпечили їм три очки і дванадцяту сходинку турнірної таблиці.

Венеція у матчі з Фіорентиною не змогла нав'язати конкуренцію супернику. "Фіалки" володіли беззаперечною перевагою у всіх компонентах гри, однак обмежились лише одним голом в середині першого тайму. Як наслідок, підопічні Вінченцо Італьяно піднялись на шосту сходинку турнірної таблиці, обійшли Лаціо і дихають у спину Ромі. Венеція залишилась передостанньою – попереду у команди Паоло Дзанетті надскладна кінцівка сезону у боротьбі за виживання.

Ігровий день завершився в Римі, де місцевий Лаціо приймав Торіно. "Бики" були змушені вийти на матч без Івана Юріча. Емоційний наставник відбував дискваліфікацію. У Мауріціо Саррі була можливість керувати своєю командою безпосередньо, але зиску з цього "орли" не отримали. Перший тайм вийшов абсолютно рівним. Ще й майже без моментів. Вартих уваги так і зовсім не було.

Відразу по перерві Юріч дав команду (технічні засоби таке дозволяють) зробити заміну. Вийшов П'єтро Пеллегрі. Колишній рекордсмен Серії А першу половину сезону провів у Мілані. Абсолютно неуспішно, переважно через травми. В Торіно він теж лише вперше отримав шанс зіграти цілий тайм. Цього вистачило. Форвард класно вибрав позицію і влучно пробив після подачі з кутового. Цікаво, що Пеллегрі забив лише чотири голи в Серії А. Усі вони – римським командам (три – Лаціо, один – Ромі).

Утримувати рахунок було не дуже хорошою ідеєю. Якщо віддати Лаціо ініціативу, колись за це доведеться поплатитися. Беріша кілька разів рятував. Зокрема після ударів Мілінковіча-Савіча, але й він виявився безпорадним проти удару Іммобіле вже у компенсований час.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ