УКР РУС

Лаціо врятувався від поразки у божевільній перестрілці з шістьма голами, Кальярі наблизив Шевченка до дна таблиці

6 січня 2022 Читать на русском

Відбулися чергові матчі 20-го туру Серії А. Читайте звіт та стислий огляд поєдинків на Футбол 24.

Серія А, 20-й тур

Сампдорія – Кальярі – 1:2

Голи: Габ'ядіні, 18 – Дейола, 55, Паволетті, 71

Вилучення: Кандрева, 90+1 (С)

Спеція – Верона – 1:2

Голи: Ерліч, 85 – Капрарі, 59, 70

Лаціо – Емполі – 3:3

Голи: Іммобіле, 14, Мілінковіч-Савіч, 66, 90+3 – Байрамі, 6 (п), Журковскі, 8, Ді Франческо, 75

Аталанта – Торіно: черговий поєдинок Серії А не відбудеться через коронавірус

Сампдорія швидко відкрила рахунок у зустрічі, завдяки влучному удару головної зірки господарів Маноло Габ'ядіні. Після перерви гру під свій контроль повністю забрав Кальярі та не дозволив супернику завдати жодного удару, що принесло результат. Два голи у відповідь подарували гостям важливу перемогу. Три очки піднесли Кальярі на 18-ту сходинку Серії А, обійшовши Дженоа, проте обидві команди продовжують залишатись у зоні вильоту. Сампдорія – 15-та.

Спеція сьогодні грала без Віктора Коваленка. Українець досі на карантині чекає на негативний тест на COVID-19. "Орлята" провели гідний перший тайм, але на другу половину сил відверто забракло. Героєм "еллінів" став Капрарі, який оформив дубль упродовж десяти хвилин. Наприкінці матчу один м'яч відквитав Ерліч, замкнувши подачу з кутового. Верона набрала 27 очок і піднялася на 11-те місце. Спеція залишилася над зоною вильоту.

Емполі – чи не головне відкриття нинішнього сезону Серії А. У Рим "адзуррі" їхали, маючи 4-матчеву серію без голів на Стадіо Олімпіко. Вже на старті гри підопічні Ауреліо Андреаццолі порушили цю традицію, ведучи у два м'ячі вже на 8-й хвилині. Спочатку пенальті за безглуздий фол Стракоші, а поті катастрофічний провал захисту. Лаціо не здавався. Іммобіле оперативно один м'яч відквитав. На полі було гаряче, але голи команди лишили на другий тайм.

Після перерви Лаціо збільшив оберти, що зовсім не знітило Емполі. Яскрава гра з моментами поблизу обох воріт. В середині другого тайму Мілінковіч-Савіч таки зумів зрівняти. Філіпе Андерсон організував сербу розкішні умови для удару. Проте захист господарів сьогодні був провальним. Чергова груба помилка, і гості знову забили. На останніх хвилинах розігралася драма. Патрік зрівняв знову. VAR довго розглядав епізод і таки знайшов гру рукою. Згодом Іммобіле не зміг реалізувати пенальті, який сам же заробив. Лише у компенсований час Мілінковіч-Савіч таки змусив Вікаріо капітулювати втретє. 3:3! Божевільна нічия залишила Лаціо та Емполі на 8-й та 9-й сходинках відповідно.

Приреченість Шевченка як вирок для Серії А – Італія тотально пасе задніх у рейтингу найгірших команд топ-чемпіонатів