УКР РУС

Калітвінцев озвучив амбітні плани перед стартом роботи в Олімпіку

25 лютого 2021 Читать на русском

Головний тренер Олімпіка Юрій Калітвінцев прокоментував своє призначення на посаду наставника донецького клубу.

"Все сталося дуже швидко, буквально сьогодні вночі. Був дзвінок від президента клубу. Він запитав, чи немає у мене бажання очолити команду. Перше, що я відповів: "У вас же є тренер".

Калітвінцев офіційно очолив Олімпік

Але президент сказав, що з тренером мирно і добре попрощалися, тому команда зараз без наставника. Тоді я дав згоду на зустріч і, практично до ранку, ми сиділи і обговорювали багато футбольних справ. Лише під ранок разом з президентом прийшли до того, що будемо співпрацювати.

Які мої амбіції в Олімпіку? Мене не цікавить середина турнірної таблиці, а тим більше боротьба за виживання. Скажу так: у мене не амбіції, а амбітність, спортивна амбітність. Але ми не будемо рухатися широкими кроками, все повинно бути поступово", – зазначив Калітвінцев у коментарі офіційному сайту Олімпіка.

Нагадаємо, Юрій розпочав тренерську кар'єру в ужгородському Закарпатті у 2001 році. На клубному рівні працював у Динамо-2, російських Волзі та Динамо. У 2009 році привів збірну України U-19 до перемоги на домашньому чемпіонаті Європи. Працював асистентом Мирона Маркевича у національній збірній України, а також виконував обов'язки головного тренера "синьо-жовтих".

"Запрошували у Ліверпуль". Юрій Калітвінцев мав три розкішні пропозиції з Англії – сумний фініш капітана збірної України