УКР РУС

Калініч дублем врятував "Фіорентину", "Лаціо" втратив очки перед "Дніпром". 13 тур Серії А

22 листопада 2015 Читать на русском

У матчах 13 туру чемпіонату Італії "Фіорентина" здійснила камбек завдяки голам Калініча, "Дженоа" та "Сампдорія" видали суперматч, а суперник "Дніпра" не зміг перемогти вдома.

Доволі несподівано "Емполі" ледь не залишило без очок "Фіорентину" на полі останніх. Хоча "фіалки" значно більше контролювали круглого, проте ключа до воріт “синіх” у першому таймі так і не знайшли, коли гості куди вдаліше діяли на контратаках. Однак для флорентійців все стало з ніг на голову по перерві, а саме після появи на полі Ніколи Калініча. Хорват практично одразу один гол відквитав. На цьому екс-"дніпрянин" не зупинився, оформивши дубль і подарувавши “Фіорентині” диво-порятунок у, здавалось, програній грі. Таким чином, "Фіорентина" наздогнала "Наполі" на вершині турнірної таблиці - в обох по 28 очок, Емполі (15 пунктів) – шістнадцяте.

"Лаціо" на "Стадіо Олімпіко" навіть перед матчем з "Дніпром" сил не беріг. Римляни дуже хотіли перемогти, однак гол "Палермо" у першому таймі зіпсув настрій "орлам". Як наслідок, другий тайм запам’ятався шквалом атак "Лаціо", які спромоглися лише зрівняти рахунок. Втративши очки вдома, "Лаціо" має у своєму активі 16 залікових балів і восьму позицію. "Палермо": 15 очків, чотирнадцяте місце.

"Дженоа" та "Сассуоло" видали справжнє шоу в Генуеї. Перший тайм запам’ятався двома вилученнями через один епізод. Перотті та Берарді після зіткнення вирішили помахати кулаками. За таке нахабство суддя залишив обидві команди удесятьох. Останні хвилини матчу відзначилися неймовірними голами на останніх хвилинах. Спочатку "Сассуоло" силами Ачербі відновив паритет на передостанній хвилині поєдинку. Глядачі уже почали розходитись, коли останній штурм воріт гостей увінчався прекрасним голом Паволетті головою. У підсумку, така вольова перемога "грифонів" дарує їм 16 пунктів та тринадцяте місце у турнірній таблиці. "Сассуоло" - п'ята команда чемпіонату з 22 пунктами. 

Команда Василя Прийми (українець не потрапив у заявку) "Торіно" у мінімальному стилі здолав "Аталанту" за рахунок влучного пострілу Бово на старті другого тайму. Завдяки цій звитязі туринці зрівнялись зі своїми сьогоднішніми опонентами - обоє розділяють 9-10 сходинки із 18 очками в активі.

У "К’єво" не виникло серйозних проблем із дебютантом і водночас аутсайдером ліги - "Карпі". Забиті два м’ячі ще на самісінькому старті зустрічі забезпечили комфортну перевагу веронцям, яку до кінця матчу, на відміну від "Емполі", підопічні Марана розтранжирити не зуміли, хоча можливість такого повороту подій була доволі високою. Особливо, після того, коли "Карпі" скоротило відставання у рахунку до мінімуму, але на більше новачків Серії А не вистачило. Дебютанти ліги надалі останні із 6 очками у скарбниці, коли "К'єво" з 16 пунктами – одинадцяте.

"Удінезе" мінімально здолав "Сампдорію" і тим самим упритул наблизився до генуезців. Тепер команда з Удіне назбирала вже 15 очків та займає п'ятнадцяте місце. "Сампдорія" не виграє уже четвертий матч поспіль – у команди 16 залікових пунктів.

Італія. Серія А, 13 тур

"Аталанта" - "Торіно" - 0:1 (0:0)

Гол: Бово, 52

"Карпі" - "К'єво" - 1:2 (0:2)

Голи: Гамберіні, 61 (авт) - Інглезе, 8, Меджоріні, 14

"Фіорентина" - "Емполі" - 2:2 (0:2) ВІДЕО

Голи: Калініч, 56, 61 - Лівая, 18, Бухель, 27

"Дженоа" - "Сассуоло" - 2:1 (0:0)

Голи: Рінкон, 51, Паволетті, 90+5 - Ачербі, 90+4

Вилучення: Перотті, 41 - Берарді, 42

"Лаціо" - "Палермо" - 1:1 (0:1) ВІДЕО

Голи: Кандрева, 69 (пен) - Голданіга, 22

"Удінезе" - "Сампдорія" - 1:0 (1:0)

Гол: Баду, 34

Вилучення: Зукановіч, 90+1 (С)