УКР РУС

Італія не перемогла Швецію та втретє в історії не зіграє на чемпіонаті світу

13 листопада 2017 Читать на русском

В поєдинку на "Сан-Сіро" Італія зіграла внічию з Швецією (0:0) та не здобула путівку на чемпіонат світу.

Мінімальна поразка в Стокгольмі могла втретє в історії залишити Італію без чемпіонату світу. "Скуадра" грала домашній матч на "Сан-Сіро", на якому ніколи не програвала. Джан П'єро Вентура непомітного в Швеції Белотті замінив на Габ’ядіні, а дискваліфікованого Вератті замінив на Жоржінью.

Італія з перших хвилин кинулася атакувати ворота Ольсена. На 18 хвилині автор нещодавнього єдиного голу Якоб Юханссон на рівному місці підвернув ногу та не зміг продовжити матч. На 30 хвилині трапився дуже спірний момент. Форсберг влучив в руку Барцальї, але замість пенальті іспанець Матео Лаос показав гравцю РБ Лейпциг жовту – за надмірні емоції. За п’ять хвилин до свистка на перерву, здавалося, Іммобіле відкриє рахунок, однак Гранквіст вибив м’яча з лінії воріт.

На початку другого тайму хороші нагоди змарнували Флоренці та К’єлліні. Після цих нереалізованих моментів Вентура для врятування ситуації випустив Ель-Шаараві та Белотті. Після виходу на поле Бернардескі (76 хв.) Італія, наче київське Динамо, розпочала грати в чотири нападники.

Фінальний свисток іспанця зафіксував нічию. Італіє пролітає повз чемпіонат світу, а Буффон не зіграє на шостому для себе мундіалі...

Плей-офф до чемпіонату світу-2018, матч-відповідь

Італія Швеція – 0:0 (перший матч –0:1)