УКР РУС

"Історична різанина": ультрас Аталанти вимагають у Маліновського і Ко знятися з чемпіонату Італії

27 березня 2020 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Тіфозі Аталанти вимагають забути про футбол в умовах епідемії коронавірусу, яка ледь не найбільше вразила Бергамо. Маліновський і компанія чекають на рішення президента. Ультрас хочуть, аби воно стало історичним.

Фанати Аталанти написали відкритого листа президенту "Богині" Антоніо Перкассі. Для них Маліновський і Ко вже завершили Серію А 2019/20, в якому перед великою форс-мажорною перервою застигли на 4-му місці, що дає право грати в Лізі чемпіонів. І річ не в тому, що масштаби епідемії в Італії ставлять під загрозу відновлення чемпіонату. Питання лежить у моральній площині. Доля їхнього улюбленого клубу не така важлива на фоні сотень смертей, які щодня сколихують невеличке місто з населенням у 120 тисяч.

Маліновський опинився в епіцентрі жаху – коронавірус повністю паралізував Бергамо

"Бергамо та його мешканці зараз пріоритетніші за футбол. Ця унікальна історична різанина заслуговує не менш унікального та історичного рішення. У такий трагічний момент для футболу немає місця. Аталанта повинна показати приклад: для нас на цьому завершуються ігри чемпіонату Італії", – написали тіфозі клубу на своїй сторінці у Фейсбук.

"Я хотів би, щоб Аталанта вчинила правильно в цій війні, незалежно від того, що вирішать футбольні органи та політики", – цитує лідера вболівальників клубу Il Giorno. "Знаю, це може бути нездійсненним. Однак мені хотілося б вірити, президент, людина віруюча, думає так само і зможе ухвалити це рішення", – переконаний Клаудіо Галімберті.

"Матч Аталанта – Валенсія був біологічною бомбою": футбол став однією з головних причин італійської трагедії

"Більше немає сенсу вболівати за гол Гомеса. Подумайте, скільки фанатів Аталанти забрав цей проклятий вірус. Знову відвідати матч означало б проявити неповагу до тих, кого ми не встигли оплакати і хто віддав своє життя за Бергамо. Ще настане час для повернення до Аталанти. Одного дня ми виграємо Скудетто, але зараз немає сенсу грати".

Не всі згодні з такою гострою постановкою питання. Колишній мер Бергамо та представники деяких інших вболівальницьких організацій висловлюють повагу Галімберті, але закликають не робити поспішних кроків, а проявити розсудливість. Мовляв, "Аталанта має дуже специфічні зобов’язання перед спортом, містом та фанатами, а власники абонементів не будуть задоволені запропонованим радикальним рішенням". Крім того, у клубу можуть виникнути серйозні проблеми аж до пониження у класі – керівництво Серії А активно наполягає на продовженні та завершенні сезону хоча б у літні місяці.

Нагадаємо, в Італії вже зафіксовано понад 8200 смертей від коронавірусу, що становить 10% від загальної кількості заражених. Ще більш ніж 3,5 тис осіб перебувають у важкому чи критичному стані. Понад половина летальних випадків у країні припадає на Ломбардію (практично 5 тисяч), де розташовані такі міста, як Бергамо, Мілан чи Брешія. Припускають, що бергамаски найбільше в Апеннінах постраждали через матч Ліги чемпіонів Аталанта – Валенсія, який відбувся на Сан-Сіро.

Тим часом чимало ультрас команди українця зібрали вже 40 тисяч євро для однієї лікарні, а також беруть активну участь у будівництві іншої – польового госпіталю. Деякі з них встають о 5:30 ранку, щоб дістатися місця праці. "Важка робота, але виконана всім серцем з думкою про всіх наших людей, які страждають".

Маліновський як частина масштабної кампанії президента Фіорентини – схема трансферу, оцінка тренера