УКР РУС

Іспанські ЗМІ вибачились перед Зозулею за історію про "нациста з України", – агент гравця

17 серпня 2016 Читать на русском

Футбольний агент Володимир Кузьменко розповів про те, як форвард збірної України Роман Зозуля адаптовується у "Бетісі".

"Я вдячний Романові, що він довірився саме мені. "Бетіс" був зацікавлений у придбанні саме Зозулі, але трохи переживав щодо рішень Апеляційного комітету ФФУ щодо дискваліфікації. Разом зі своїм напарником – іспанцем Хосе Лоренцо Хіменесом – ми зробили все можливе задля переходу футболіста в іспанський клуб.

Хоч Роман і отримуватиме меншу зарплатню, але вчасно і стабільно – щомісяця. Тут клуби під постійним наглядом, тож отримують санкції за несвоєчасну виплату зарплат. Окрім цього, "Бетіс" має широку систему бонусів. Багато футболістів мріють потрапити у Прімеру та зустрічатися у матчах із такими серйозними суперниками, як "Реал", "Барселона" чи "Атлетіко". А переповнені фанатами стадіони, їхня любов, довіра та підтримка – це та річ, яка ще більше додає бажання грати саме в іспанських клубах.

Прибуття Зозулі відзначилося дешевим скандалом іспанської жовтої преси, яка приписала гравцеві приналежність до нацистів та "Правого сектору". Деякі журналісти пишуть відверту нісенітницю, не розуміють ситуацію, просто провокують. Окрім цього інциденту, нічого подібного не було і, сподіваюсь, не буде. Більше того, представники інших іспанських ЗМІ попросили вибачення за своїх "колег" як перед Ромою, так і перед населенням України. В Іспанії поважають державний лад, культуру й традицію інших народів.

В Іспанії підготовка футболістів більш інтенсивна. У "Бетісі" щодня проводиться два тренування, кожне з них триває мінімум 1,5 години. Буває, ввечері їдуть на матч, повертаються додому о 3 ночі, а вже о 9 ранку повинні бути на тренувальній базі. Важливо, що Густаво Пойєт цінує Романа. На даний момент тренер ставить Зозулю на різні позиції, щоб визначити, де йому зручніше грати", – зазначив агент.

Зозуля звернувся до Порошенка з особливим проханням

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях