УКР РУС

Іспанія розтрощила Україну та вийшла у фінал Євро-2023 – Мудрик ледь не створив чергове диво, такі різні навіть заміни

5 липня 2023 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Іспанія U-21 розбила Україну U-21 (5:1) у півфіналі молодіжного Чемпіонату Європи. Рахунок та огляд матчу – на "Футбол 24".

Нова зустріч команд Санті Денії та Руслана Ротаня, які на груповому етапі резервеними складами зіграли внічию 2:2. Матч, як і онлайн-трансляція Іспанія U-21 – Україна U-21 на "Футбол 24", стартував о 22:00. "Синьо-жовті" вибили Францію у чвертьфіналі, виборовши історичну путівку на Олімпіаду. Натомість "червоні" втратили перемогу над Швейцарією в основний час і відклали справу до овертайму.

Іспанія – Україна: онлайн-трансляція матчу 1/2 Євро-2023 (відео)

Перший удар трапився на 3 хвилині. Судаков кинув у прорив лівим флангом Мудрика. Вінгер Челсі пробрався у штрафний, але його постріл заблокував захисник Браги Віктор Гомес. Пропускаємо дебютне влучання у площину воріт. На 8 хвилині Бондаренко не зовсім вдало перекрив простріл з лівого флангу, Сансет підхопив і пробив у ближній верхній – Трубін виручає. Родрі блискучим розрізним пасом з правого напівфлангу вивів Баену на межу воротарського, однак Алекс під тиском Бражка (як і з Францією після 30-ї відкочується третім центральним оборонцем) схибив з розстрільної відстані.

Іспанія – Україна – відео голів і огляд матчу Євро-2023

Менш ніж за хвилину команда Ротаня покарала суперника. Судаков черговим ідеально вивіреним дальнім пасом кинув на хід Мудрику, той на швидкості та паузі знищив двох опонентів і віддав у центр, де Бондаренко вчасно набіг і прошив голкіпера. Радість наша тривала недовго. На 17-й Віктор Гомес від центрального кола віддав за спини у зону Батагова, Бражко не зміг зупинити Руїса, який обіграв Трубіна і закотив у порожні з рикошетом від ноги Таловєрова.

За схемою 5-4-1 діємо, і це підводить у середині поля. Не вистачає Бондаренка із Судаковим проти комбінаційних мережив Руїса, Баени та Сансета. Хавбек Атлетіка Більбао метрів з 20 пробив Трубіна після легкого рикошету від Батагова. Як Баена жорстко прийняв корпусом Мудрика (Михайло ще хвилину лежав на газоні після нокдауну), так Іспанія блокує будь-які наші загострення. З легкістю і солідністю дорослого футболу проти краси і запало молодіжного.

У період, коли "Фурія Роха" забивала двічі, суперник тотально домінував у контролі м'яча. Після 30 хвилини володіння вже за Україною, а фаворити й не проти. ЦІ кинжальні прориви стрімких Серхі Гомеса, Абел Руїса та Родрі Санчеса на контрах завдають чималих проблем (у нас зрозумілі при перехідних фазах розриви). Мудрик веде гру. Підбирає на своїй половині, ціною відвертого фолу на жовту картку зупиняє Михайла опорник Реала Антоніо Бланко, який відіграв минулий сезон в оренді за Кадіс та Алавес.

Який божевільний спалах магії Мудрика. Віктор Гомес з шаленими проблемами біжить наздоганяти після того, як екс-лідера Шахтаря прокинув повз. Ще двоє іспанців пробують накривати, але наш №10 вирізає прекрасний пас на центральну лінію воротарського. Тенас з труднощами парирував постріл Сікана, а Назаренко не зміг добити. Після другого гола в Іспанії лише 2 заблоковані удари проти одного Мудрика в полі, який створив найкращий момент за останню 22-хвилинку першого тайму.

Ставка Ротаня не спрацювала. Назаренка, героя матчу проти Іспанії U-21 версії Б, у перерві замінив Кащук. І відразу пішли моменти. Спрацював пресинг саме на правому фланзі, який освіжили заміною. Судаков підхопив і п'ятою відкинув Бондаренку – близько, але снаряд в останню мить злетів трохи вище. Вівчаренко розкішно закинув під вривання Судакову, Георгій не прошив голкіпера, а Баена обдурив суддю, намалювавши нібито відмашку ліктем. Якби забив найкращий бомбардир Євро-2023, переглядали б епізод з допомогою VAR.

І тут даруємо черговий гол Іспанії. Бондаренко скидає на лінію штрафного, Судаков розвертається спиною до суперника і губить м'яч, опорник суперника Бланко легко розправляється з Трубіним. У нас черговий класний дальній удар Бондаренка після тонкого обіграшу з Кащуком. На жаль, саме Тенас, а не голкіпер Шахтаря, нині на куражі – витягує з-під поперечини. Ще на 59 хвилині тренер суперника, здавалося, почав думати про фінал. Замінив лідерів атакувальної ланки Родрі Санчеса та Ояна Сансета. Однак саме дует запасних Барранечі та Ороса організував гол на лівому фланзі.

І знову пострілом з-за меж штрафного. Знову не виручає Трубін і не страхує опорна зона. Уже й поміняв Ротань Бражка на Желізка, а краще то не стало. А перед четвертим голом Брагару, ще один запасний, продерся у штрафний і не зміг влучити у дальній правий кут. Бондаренка замінив Очеретька, але всі заміни, крім Кащука, сьогодні нам у мінус. Основні герої "Фурії" також роблять свою справу. Повний провал українців на контратаці, Абьль Руїс розганяє і пасує, Серхі Гомес цілить у дев'ятку. Що в цей момент роблять свіжі гравці Ротаня, загадка.

Проста стіночка на фланзі, де в нас Брагару і Мудрик без профільного захисника. Іспанці з легкістю увірвалися у штрафний, Барранеча струсонув поперечину. Хлопець з Реал Сосьєдада мадридському Реалу в Ла Лізі забиває, а тут просто розриває на свіжості таких же свіжих суперників. У нас один Мудрик таким сьогодні промишляє, а в суперника ще один джокер Рікельме проривається на швидкості та пробиває, ніби навпроти нього стоячі стовпці. Молодіжний Чемпіонат Європи завершиться 8 липня фіналом Англія – Іспанія. Максимальні раціоналісти та прагматики проти експресії найефектнішої атаки.

Англія стала першим фіналістом молодіжного Євро-2023 – "три леви" влаштували показовий розгром Ізраїлю