УКР РУС

Ліга націй: Іспанія вдома знищила Хорватію

11 вересня 2018 Читать на русском

Матч Ліги націй між збірними Іспанії та Хорватії завершився грандіозним розгромом віце-чемпіонів світу.

Перший тайм дуже непогано починався для хорватів, які кілька разів могли покарати Іспанію за регулярні помилки біля власних воріт. Так, вже на 5-й хвилині матчу Бускетс обрізався й дозволив Ракітічу завдати обвідного удару з лінії штрафного – м'яч пройшов поруч зі стійкою. На 14-й хорвати мали забивати після того, як Врсалько отримав довгу передачу у штрафний та прострілив за спини захисникам. Останні проспали ривок Сантіні, який замкнув простріл потужним ударом з лінії воротарського – повз ворота. Здавалося, оборона іспанців ось-ось лусне.

Тим не менш, наступна половина тайму перетворилася на справжнє жахіття. Спочатку травму отримав активний Врсалько, а на 23-й хвилині іспанці реалізували чи не перший свій удар у площину – Карвахаль після класної діагоналі Рамоса виконав шикарну подачу зовнішньою стороною стопи на 11 метрів, звідки з відскоком у дев'ятку головою пробив Сауль. Хорвати опинилися у нокдауні, відразу ж віддавши ініціативу, а господарі досить несподівано довели справу до розгрому: на 33-й Асенсіо скористався обрізкою та пробив метрів з 26-ти точно у дальній кут, а через дві хвилини змістився з правого флангу та пробив метрів з 20-ти у ближню дев'ятку. В першому випадку Калініч не дістав до м'яча, а у другому той від поперечини потрапив у спину кіпера та влетів у ворота. На 45+2-й іспанці могли забити й четвертий, однак Родріго головою з кількох метрів пробив повз дев'ятку.

У другому таймі хорвати навіть не встигли прокинутись. Вже на 49-й хвилині Родріго Морено після розрізної передачі Асенсіо вийшов один на один та переграв Калініча – 4:0. Іспанці не зупинилися й на 57-й довели рахунок до ще більш принизливого: це Саріхіо Рамос після подачі з кутового все того ж Асенсіо пробив точно у правий нижній кут, забивши п'ятий гол. На 70-й Асенсіо зробив третій асист, викотивши у штрафний на Іско. Хавбек Реала елегантним рухом відклеївся від Мітровіча з Відою й пробив у дальню дев'ятку – 6:0. Іспанці були дуже близькими і до сьомого м'яча, однак фантастична гра Ловре Калініча на останніх хвилинах "врятувала" Хорватію.

Таким чином, іспанці набрали шість очок у групі 4 ліги А, продовжуючи її очолювати. Англія та Хорватія залишаються з нулями, але англійці знаходяться вище за різницею м'ячів.

Ліга націй, Ліга А, Група 4

Іспанія – Хорватія – 6:0

Голи: Сауль, 23, Асенсіо, 33, Калініч, 35 (автогол), Родріго Морено, 49, Рамос, 57, Іско, 70