УКР РУС

Іспанія феєрично розгромила Туреччину і вийшла до 1/8 фіналу Євро-2016

17 червня 2016 Читать на русском

У матчі 2-го туру групового етапу Євро-2016 Іспанія на стадіоні "Альянц Рів'єра" перемогла Туреччину з рахунком 3:0.

Іспанія зі старту матчу забрала м'яч під свій контроль і змусила турків працювати на оборону. "Червона фурія" впевнено наближалась до воріт Туреччини і регулярно створювала моменти для взяття воріт суперника.

Відкрити рахунок іспанцям вдалось у першому таймі після грубої помилки захисту: Ноліто точно навісив на Морату, а той кивком голови направив м'яч повз голкіпера. Вже за декілька хвилин сам Ноліто скористався необачним пасом захисника Туреччини на свого голкіпера і подвоїв перевагу "Ла Рохи".

У другій половині жах для Туреччини продовжився. Іспанці "возили" суперників, як хотіли і не давали бодай маленького шансу на порятунок. У нокаут Туреччину відправив Мората. Трьохходівка Іньєста-Альба-Мората завершилась влучним ударом форварда поміж ніг голкіперу. Після третього пропущеного голу турки виглядали приреченими.

Іспанці ж продовжили плести мережива комбінацій на половині поля суперників і впевнено довели матч до фінального свистка.

Таким чином Іспанія оформила вихід до плей-офф Євро-2016 з 6 очками у групі B. Туреччина з нулем остання.

Наступний матч Іспанія зіграє проти Хорватії, а Туреччина поміряється силами з Чехією. Обидва поєдинки пройдуть 21 червня.

Євро-2016. Група B. 2 тур

Іспанія - Туреччина - 3:0

Голи: Мората, 34, 48; Ноліто, 37