УКР РУС

Рома мінімально здолала Болонью, Ювентус впевнено переміг Дженоа, Лаціо у доданий час вирвав перемогу у Верони

11 квітня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках недільної програми 30-го туру Серії А відбулось декілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 30-й тур

Інтер – Кальярі – 1:0

Голи: Дарміан, 77

Сампдорія – Наполі – 0:2

Голи: Руїс, 35, Осімхен, 87

Ювентус – Дженоа – 3:1

Голи: Кулусевскі, 5, Мората, 22, Маккені – Скамакка, 49

Верона – Лаціо – 0:1

Гол: Мілінковіч-Савіч, 90+2

Рома – Болонья – 1:0

Гол: Майораль, 44

Жах Ібрагімовіча перед вилученням: гравець Парми, якого хотіло Динамо, принизив Златана – ефектне відео

Недільну ігрову програму в італійській Серії А відкривав поєдинок Інтер – Кальярі. Загалом, перша половина зустрічі була досить нудною. Кілька моментів було у господарів, однак реалізувати їх вони не змогли. Команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

У другій половині зустрічі гольова засуха тривала аж до 77-ї хвилини, коли Хакімі віддав передачу на дальню стійку, де Дарміан замкнув у порожні ворота. Гості одразу кинулись в атаку, але до кінця матчу нічого створити не змогли. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Інтера. Завдяки набраним трьом очкам "нерадзуррі" закріпились на вершині Серії А, та збільшили відрив від Мілана до 11-ти пунктів. Кальярі ж залишився на 18-му місці першості.

Сампдорія на власному полі приймала Наполі. Підопічні Дженнаро Гаттузо, які продовжуть боротьбу за Лігу чемпіонів, з перших хвилин кинулись до воріт суперника. Пйотр Зєлінскі вже на 5-й хвилині міг виводити "партенопейців" вперед, однак відправив м'яч повз стійку. Черговий небезпечний момент, що виник лише в середині тайму, увінчався голом: Фабіан Руїс з лінії штрафного майданчика влучно пробив повз Еміля Аудеро.

По перерві Торсбю з кутового відновив статус-кво, однак арбітр, після використання системи VAR, взяття воріт скасував, зафіксувавши порушення правил. А за три хвилини до завершення матчу Віктор Осімхен з гострого кута зняв всі питання щодо переможця матчу.

Деян Кулусевскі у матчі з Дженоа вивів Ювентус вперед вже на початку зустрічі: Хуан Куадрадо на лівому фланзі накрутив кількох захисників, увірвався у штрафний майданчик суперника і скинув на шведського півзахисника, який ефектно переправив м'яч у дальній кут воріт. "Стара синьйора" продовжила тиснути і після неточних спроб Роналду та К'єзи Мората опинився першим на добиванні і подвоїв рахунок.

Одразу по перерві Джанлука Скамакка виявився найспритнішим у штрафному майданчику туринців і після подачі кутового у стрибку головою скоротив відставання до мінімуму. Хитке становище Юве поправив Вестон Маккені, щойно з'явившись на полі – американцю вдався вихід сам на сам з голкіпером. Перемога дозволила підопічним Андреа Пірло на відстань одного очка наблизитись до Мілана, який йде другим.

Лаціо тягнув інтригу у матчі з Вероною до останніх хвилин. Лише у доданий час Сергєю Мілінковічу-Савічу вдалось вирвати перемогу для своєї команди, високо вистрибнувши у штрафному майданчику суперника і переправивши головою м'яч повз голокіпера.

Болонья у першому таймі матчу з Ромою створила достатню кількість гольових моментів. От якби ще з завершальними ударами щастило трохи більше... Тим нелогічнішим видався гол гол у ворота Лукаша Скорупскі на останній хвилині першої сорокап'ятихвилинки. Саме польський воротар припустився помилки, вийшовши далеко з воріт на зустріч Майоралю – Борха легко обіграв кіпера і відправив м'яч у сітку. Другий тайм пройшов за відчутної переваги господарів, однак минув без голів.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ