УКР РУС

Ювентус розгромив Болонью і завдяки осічці Наполі пробився у ЛЧ, Мхітарян на останніх хвилинах подарував Ромі єврокубки

23 травня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю сезон у Серії А завершував останній 38-й тур. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А 2020/21, 38-й тур

Інтер – Удінезе – 5:1

Голи: Янг, 8, Еріксен, 44, Мартінес, 55 (пен), Перішіч, 64, Лукаку, 71 – Перрейра, 78 (пен)

Болонья – Ювентус – 1:4

Голи: Орсоліні, 86К'єза, 6, Мората, 30, 48, Рабйо, 45

Наполі – Верона – 1:1

Голи: Ррахмані, 61 – Фараоні, 69

Сассуоло – Лаціо – 2:0

Голи: Кір'якопулос, 10, Берарді, 78 (пен.)

Вилучення: Кір'якопулос, 61 (Сассуоло, друга жовта картка)

Торіно – Беневенто – 1:1

Голи: Бремер, 29 – Тельйо, 72

Спеція – Рома – 2:2

Голи: Верде, 6, Побега, 38 – Ель-Шаараві, 52, Мхітарян, 85

Інтер розробив оригінальну форму зі "зміїним" принтом – у мережу злили фото

Інтер відкрив рахунок у матчі проти Удінезе вже на 8-й хвилині внаслідок прориву Янга й класного пасу Лаутаро під вихід Ешлі віч-на-віч – 1:0! Перед перервою ж господарі подвоїли свою перевагу ударом Еріксена зі штрафного. Голкіпер навіть не поворухнувся. 2:0!

У роздягальні Антоніо Конте дозволив собі розслабитись, випустивши замість Хандановіча резервного голкіпера Паделлі. Це аж ніяк не допомогло Удінезе: вже на 55-й хвилині гості пропустили третій гол з пенальті, який реалізував Лаутаро, а на 64-й Інтер розкатав контратаку 4-в-3 – в її завершенні Перішіч красиво пробив у дальню дев'ятку. 4:0! На 71-й хвилині прилетів і п'ятий гол, який виявився курйозним – Санчес з гострого кута закрутив м'яч у стійку, а той від неї зрикошетив у Лукаку, влетівши у сітку. 5:0! Лишень після цього "нерадзуррі" дозволили фріульцям забити гол престижу. Ним відзначився Перрейра, якому дали пробити з пенальті. 5:1!

Навіть перемога не гарантувала Ювентусу Лігу чемпіонів у матчі з Болоньєю – треба було сподіватись на поразку Мілана від Аталанти. Ну а нічия залишала "Стару синьйору" за бортом найпрестижнішого єврокубку, навіть якщо обидва вищезгадані гранди програють. Тож туринці взялись за справу одразу. Вже на шостій хвилині К'єза добив м'яч у сітку після того, як той відскочив від поперечини. Мората в середині тайму продемонстрував дива дриблінгу, і діставшись до воротарського майданчика зумів проштовхнути сферу у сітку між голкіпером і стійкою. Рабйо на останній хвилині забив болонцям гол у роздягальню, а одразу після відпочинку Мората довів рахунок до непристойного. Наприкінці матчу Орсоліні один гол відквитав, але цього була замало для загального успіху.

Для того, аби потрапити у першу четвірку Наполі треба було просто перемогти Верону. Однак підопічним Гаттузо не судилося грати у Лізі чемпіонів. На гол Ррахмані в середині другого тайму одразу відповів Фараоні. На цьому казка партенопейців закінчилась.

Перемога Сассуоло у матчі з Лаціо і осічка Роми дарували команді Роберто Де Дзербі право зіграти у Лізі конференцій. Кір'якопулос вже на 10-й хвилині вивів господарів вперед, забивши карколомний м'яч зі штрафного. По перерві автор гола протягом десяти хвилин отримав дві жовті картки і залишив "чорно-зелених" у меншості. Та це не завадило господарям забити вдруге – під кінець матчу з пенальті відзначився Берарді.

Беневенто, який у передостанньому турі втратив будь-які шанси залишитись в еліті, розписав бойову нічию з Торіно.

Поразка від Спеції позбавляла Рому шансів застрибнути в останній єврокубковий вагон. Підопічні Паулу Фонсеки, вочевидь, не хотіли спробувати свої сили у новоствореному турнірі, оскільки пішли на перерву поступаючись 0:2. Після відпочинку "вовки" забили один гол у відповідь. Наприкінці матчу Мхітарян відновив статус-кво і відродив інтригу у матчі. Римляни втримали нічию і подарували уболівальникам порцію емоцій на новий сезон.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ