УКР РУС

Інтер зробив подарунок чемпіону України – перемога над Аталантою гарантувала міланцям ЛЧ

27 травня 2023 Читать на русском

Інтер зумів переграти Аталанту (3:2) у 37 турі Серії А. Звіт та огляд матчу читайте на Футбол 24.

Дуель розпочалась блискавично. Мартінес пасом з центру поля вивів Лукаку віч-на-віч з кіпером. Ромелу не схибив. Аталанта розвела м'яч, "нерадзуррі" його відібрали і вже в наступній атаці подвоїли перевагу. Барелла результативно зіграв на добиванні після удару Дімарко.

Рома перед фіналом Ліги Європи програла Фіорентині – Моурінью втратив шанси вийти в ЛЧ через чемпіонат

Аталанта після стартового шоку виглядала доволі симпатично, створивши 8 моментів у першому таймі. Один з них конвертувався у гол Пашаліча. Маріо зорієнтувався після низки відскоків у штрафному. По перерві Інтер продовжив тиснути. На 77 хвилині Лукаку розібрався зі суперниками в центрі й віддав розкішний розрізний пас на Брозовіча. Марсело покотив на Мартінеса, який до асисту додав ще й гол.

На 90+1-й "Богиня" створила перший момент, який завершився голом. Мурієль пробив зі штрафного, а м'яч від спини Онана перетнув лінію воріт. Опісля арбітр дав фінальний свисток, який зафіксував перемогу Інтера. Команда Сімоне Індзагі забезпечила собі вихід у Лігу чемпіонів сезону 2023/23. Нижче 4 місця вона вже точно не опуститься. Аталанта залишилась на 5 сходинці Серії А.

Звитяга Інтера також означає, що чемпіон України-2022/23 стартуватиме з групи у найпрестижнішому євротурнірі кампанії 2023/24. Нашій асоціації було потрібно, щоб поточну ЛЧ виграла команда, яка здобуде путівку у це змагання і через свій чемпіонат. Інтер і Ман Сіті, яка гратимуть у фіналі 10 червня, з цим завданням вже впорались.

Спеція зазнала розгрому від Торіно – Коваленко близький до падіння у зону вильоту