УКР РУС

"Інтер" - "Мілан". Серія А. 12 тур. Прев'ю

13 листопада 2010

Міланське дербі, "Ювентус" - "Рома", "Лаціо" - "Наполі" - одразу три зустрічі, які заслуговують на звання центральних, відбудуться в одному турі. Хоча, традиційно і справедливо, найцентральнішим з них стане поєдинок "Інтер" - "Мілан".

Міланське дербі, або ж поєдинок імені Діви Марії, як його називають в Італії, завжди є центральним поєдинком не лише на Апенінах, але й у всьому світі. Навіть незважаючи на статус матчу і стосунки між уболівальниками, міланське дербі вважається найбільш коректним з усіх відомих дербі у світі. Принципове воно ще й тим, що “Мілану” потрібно здобути лише один чемпіонський титул, аби зрівнятися з земляками за кількістю здобутих скудетто. Наразі у “Мілану” 17 таких трофеїв, а у “Інтера”, відповідно, на один більше. Випереджає команди зі столиці моди хіба що “Ювентус”, який здобував звання найсильнішого в Італії 27 разів.

До цього матчу команди підійдуть не у повній бойовій комплектації. В “Інтера” невідомо чи зможе зіграти Снейдер, у якого анемія, хоча сам голландець каже, що просто не може пропустити такого матчу. Що ж до “Мілану”, то у попередній зустрічі з “Палермо” він втратив одразу двох форвардів — Пато та Індзагі, тож у старті слід очікувати на дует Ібрагімовіч-Робінью і якщо перший поступово стає лідером нападу, то другий з кожним матчем отримує все більше критики, тож вдала гра з “Інтером” зможе його реабілітувати. Цікавий цей поєдинок ще й тим, що Ібра гратиме проти команди, у футболці якої ще нещодавно виходив на поле.

 

“Ювентус”, який, очевидно, також на проти зазіхнутися на чергове скудетто, гратиме у центральному матчі туру №2 з “Ромою”. “Вовки” після перемоги у попередньому турі над “Фіорентиною” сказали, що будуть безжальними до суперника, що й спробують довести у цій зустрічі. Тим паче, що “Рома” після довгого розбігу нарешті зробила ривок і стрімко піднявшись у турнірній таблиці тепер відстає від “старої синьйори” лише на один пункт.

Поєдинок №3 “Лаціо”-”Наполі” цікавий тим, що після поразки від “Чезени” “лаціаллі” мають намір “відігратися” на неаполітанцях, про що заявив їхній тренер Едуардо Рейя. Однак чи це їм вдасться викликає деякі сумніви, оскільки “Наполі” несподівано для усіх опинився на третій сходинці турнірної таблиці і, як і “Рома”, відстає лише на одне очко від свого суперника. Чомусь видається, що у цьому матчі напрошується нічия, у яку, до речі, команди двічі зіграли між собою у минулому сезоні.