УКР РУС

"Інша гра, але той самий результат, фаворит святкує вихід далі". Чеські ЗМІ – про перемогу України над їхньою збірною

17 жовтня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Збірна України перемогла Чехію і з абсолютними показниками в трьох матчах достроково виграла групу Ліги націй. Преса країни-суперника відзначає покращення у грі своєї команди після зміни тренера, а також визнає, що вихід "синьо-жовтих" у елітний дивізіон Ліги націй – заслужений.

iSport.Blesk

Чехія програла, але матч не розчарував. Наші футболісти створили багато якісних моментів проти сильної команди України і могли сподіватися на кращий результат.

Впевнені в собі господарі святкують, вони зайняли перше місце в групі. Чехія разом з шансами на вихід в топ-дивізіон втратила можливість заробити 1,5 мільйона євро за перемогу в групі, які відправилися Україні.

У чехів найкращий шанс був на 18 хвилині, коли Барак вивів Янкто сам на сам з Пятовим, але той парирував хороший постріл. Україна добре комбінувала, але відзначитися допоміг тільки дальній удар. Маліновський пробивав декілька разів, і на 43 хвилині черговий стрибок Павленки виявився марним.

Україна – Чехія: за два роки від перших найгірших до найкращих – Маліновський, Пятов і Ко виводять в еліту Ліги націй

Sport

Ще один доблесний бій, але цього разу без зиску. Поки фаворит святкує вихід у перший дивізіон Ліги націй, новий тренер збірної Чехії Ярослав Шилгави зазнав першої поразки.

Україна на правах фаворита була більш активною, але Коноплянка не пробив кут Павленки, а сильний удар Маліновського розминувся зі стійкою. Втім, за 3 хвилини до перерви господарі досягли свого. Барак не був під тиском, проте втратив м'яч, що мало серйозні наслідки – Маліновський результативно розрядив дальню гармату.

Україна – Чехія – 1:0 – відео гола та огляд матчу

Українці знову зробили ставку на неприступний ОСК Металіст, де востаннє програвали ще в 2011 році. От чому головний фаворит групи вже пройшов далі, а Чехії доведеться боротися за порятунок.

iDNES

Рівний поєдинок і кінець надій на вихід далі. Чеські футболісти вдруге програли Україні, хоча цього разу виступили значно краще. Вони не погано виглядали в Харкові. Навпаки – створювали моменти, намагалися атакувати, грали компактно і організовано.

У Чехії приємні зміни. Якщо місяць тому Україна вільно набрала 3 очки, то тепер після зміни тренера чехи дали бій. Кожна з команд створила багато моментів, але все це вилилося лише в один гол. Перед перервою Барак втратив м'яч і швидка комбінація завершилася результативним пострілом Маліновського – найкращого гравця матчу.

Denik

Інша гра, але той самий результат. Попри значно кращий виступ, ніж у попередньому матчі, збірна Чехії програла Україні другий матч.

У першому таймі господарі мали два шанси, а Чехія була значно гострішою. Ми мали три шанси, але Андрій Пятов, якого, до речі, критикують, відбивав м'яч.

Як і в першому матчі, Україна знову забила в кінці тайму, однак цього разу Чехія була в абсолютно іншій ситуації, ніж місяць тому. Тоді українці буквально розкатали її, хоч і рахунок 1:2 цього не демонструє. Втім, попри хорошу гру, Чехія втратила шанси на перемогу в групі.

Україна – Чехія: найкращі миттєвості тріумфального матчу, який вивів нас в топ-дивізіон Ліги націй