УКР РУС

Інгулець здобув мінімальну перемогу над Львовом – петровці офіційно зберегли прописку в УПЛ

6 травня 2021 Читать на русском

Львів у рамках поєдинку 25-го туру чемпіонату України зазнав безвольної поразки від Інгульця на виїзді.

Львів подходив до виїзного поєдинку проти Інгульця без переживань щодо виживання в УПЛ, адже на вихідних "містяни" забезпечили собі прописку в еліті. У петровців ситуація була трішечки складнішою: вони могли вилетіти, але відрив від Миная у п'ять очок при перевазі в особистих зустрічах робив цю подію майже нереальною – тим паче, що у паралельній зустрічі закарпатці грали проти Шахтаря. По суті, підопічним Сергія Лавриненка навіть не потрібно було перемагати – варто було лишень дочекатись осічки "лисів".

"Кращими за нас було лише Динамо": Грисьо назвав головну зміну у Львова після приходу Безсмертного

Втім, господарі після розгрому Олімпіка в неділю вирішили не зупинятись. Інгулець одразу зі стартовим свистком захопив ініціативу, відкривши рахунок першим же ударом по воротах – це Бартуловіч наважився на постріл метрів з 22-х у правий нижній кут. 1:0! Втім, вже за п'ять хвилин Львів міг відігратись внаслідок подачі з лівого флангу на голову Нича. Назарій спрямував м'яч у дальню дев'ятку, однак петровців врятувала поперечина!

Можливо, цей удар "увімкнув" би гостей, у яких в стартові 15 хвилин нічого не виходило, однак практично одразу у Львова зламався Махмутовіч (його змінив Романчук). Взагалі, перший тайм зустрічі виявився дуже травматичним: Васін на 43-й покинув поле внаслідок одного із зіткнень, а згодом поле залишив і Брікнер – Іван тримався за коліно, але пішов у роздягальню на своїх двох. Замість цих виконавців випустили Плохотнюка та Чір'яка.

До перерви Львів так і не створив нічого цікавішого за слабенький удар Нича, а от Інгулець цілком міг подвоїти перевагу. Так, на 20-й хвилині "містян" пробачив Сітчінава, який обіграв захисника на лівому фланзі й пробив у ближній кут – вийшло точно в руки Костику. На 28-й Козак стріляв із середньої дистанції значно потужніше, але м'яч полетів по центру. Найкращу ж нагоду дотиснути гостей змарнував Васін, який на 34-й завдав удару з-за меж штрафного в дальній кут – м'яч просвистів над поперечкою.

Зрештою, відпочивати команди відправились за мінімальної переваги петровців. На другий же тайм Львів не вийшов. Ні, "містяни" не косплеїли сьогоднішній перформанс Миная, а просто перестали атакувати – за 45 хвилин підопічні Анатолія Безсмертного не створили жодного моменту. По воротах петровців не били навіть для статистики. Інгулець, на жаль, віддячував тією ж монетою – вочевидь, у роздягальні команда дізналася про рахунок у матчі між Минаєм і Шахтарем.

Не зупинявся тільки Щедрий, який розривав лівий фланг і двічі міг подвоювати перевагу господарів у рахунку. Так, на 52-й хвилині він стріляв метрів з 20-ти у ближній кут, а на 76-й хавбек увірвався на край штрафного й пробив під ліву стійку – в першому випадку "містян" врятував Костик, а в другому м'яч пролетів у сантиметрах від каркасу воріт. На 80-й Щедрий знову завдав непоганого удару, але під сферу кинувся його ж партнер по команді. Зрештою, забити бодай ще один гол футболістам не вдалося. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу петровців.

Таким чином, Інгулець набрав 26 очок, піднявшись аж на одинадцяту позицію. Це означає, що підопічні Сергія Лавриненка офіційно зберегли прописку в УПЛ.

"Перед Маркевичем мені було соромно". Олександр Рикун вперше розповів про незручні випадки, в які потрапляв