УКР РУС

"Імператорський Зозуля": журналісти та вболівальники захоплюються українським форвардом, який тягне Альбасете в Прімеру

3 листопада 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Роман Зозуля став головним героєм матчу Альбасете проти Хімнастіка, завдяки чому його команда покращила шанси на вихід у Прімеру. Компліменти іспанських ЗМІ та вболівальників – у нашому матеріалі.

Зозуля повернувся в стартовий склад Альбасете та прекрасно себе проявив у грі з Хімнастіком. Гол, прямий вплив на ще один забитий м'яч, купа моментів і небезпідставні претензії на пенальті – український форвард був центральною фігурою в зустрічі.

Зозуля забив гол ударом через себе у ворота Хімнастіка

Роман завдав 4 удари у площину воріт суперника, ще двічі з вигідних позицій пробив повз. Спершу екс-лідер Дніпра перевірив голкіпера нескладним пострілом, однак вже наступний епізод за його участю завершився результативно – гравець Хімнастіка Альбентоса під тиском форварда відправив м'яч у власні ворота після прострілу з флангу.

Через кілька хвилин Зозуля відзначився сам, вигравши боротьбу в того ж Альбентоси на подачі кутового. Розумний удар через себе – снаряд перелетів двох опонентів і опустився в сітку. На цьому Роман не заспокоївся і вимагав пенальті, коли Бесерра порушив проти нього правила – арбітр промовчав.

У другому таймі Зозуля був менш помітним, але під завісу гри змарнував розкішну можливість оформити дубль у коронному стилі, замикаючи простріли на лінії воротарського майданчика. Один удар парирував воротар, другий – дивом виявився неточним.

Влучні удари Зозулі:

Зозуля традиційно багато працював по всьому полю, відбираючи м'яч на своїй половині. Виграв понад половину єдиноборств і заробив 2 фоли. Точність передач як для форварда також була на хорошому рівні – 87%. У середньому в чемпіонаті він має відчутно гірший показник – 70%. Двічі Зозуля виводив на удар партнерів.

Карта передач Зозулі:

Статистичний портал SofaScore нагородив Романа непоганим балом – 7.4. На фоні партнерів, втім, він не виділяється. За оцінками сайту поєдинок проти Хімнастіка – другий найкращий матч Зозулі в цьому сезоні після гри з Мальоркою (7.8). Для контексту середній бал Романа по сезону – 6.97.

"Лише він захищає емблему нашого клубу": Зозуля – справжній авторитет у Сегунді, його хвалять навіть після поразок

Компліментів на адресу українця після вчорашнього виступу не бракувало. Авторитетне іспанське видання AS розпочало репортаж про перемогу Альбасете з приємних слів. "Гра "манчего" під проводом імператорського Зозулі принесла їм перемогу над каталонцями та дала змогу розміститися в зоні плей-офф для виходу в Прімеру", – пише журналіст, який водночас відзначає, що форвард був дуже активним у матчі.

Marca також будує свій звіт навколо моментів українця і відзначає, що суддя відібрав у нього "чистий" пенальті. Вболівальники Альбасете, у свою чергу, задоволені грою Романа Зозулі. Декілька найбільш "залайканих" постів у Twitter:

"Зозуля – найкращий форвард, який був у Альбасете в останні 10 років".

"Чудовий виступ Зозулі. Він не найкращий голеодор у своєму роді, але точно найрозумніший. Альбентосі важко буде забути цю гру".

"Ортуньо та Зозуля, Зозуля та Ортуньо. Жодна команда в Сегунді не має такої пари форвардів".

Альбасете – Хімнастік: відео моментів Зозулі та огляд матчу можна переглянути на Youtube: