УКР РУС

"Іллічівець" - "Ворскла". Прев'ю

13 листопада 2010

В Маріуполь - за реваншем

17 тур. 13.11.2010. 13.00. Маріуполь, ст. "Іллічівець". Пряма трансляція на каналі "Футбол", текстова трансляція на нашому сайті.

"Іллічівець" завдяки перемозі в останньому турі над донецьким "Металургом" автоматично потрапив до кагорти команд, про які кажуть, що звільнення головного тренера пішло їм на користь. Нагадаємо, що після 0:9 в Києві (а перед цим був ще домашній розгром від "Металіста" 1:4) керівництво маріупольського клубу вирішили звільнити з посади головного тренера Іллю Близнюка. І хоча в одному зі своїх інтерв'ю півзахисник команди Іван Кривошеєнко заявив, що гравці просили керівництво повернути Близнюка назад, те залишилося невблаганним. В результаті дебют Олександра Волкова на посаді головного тренера (хоча й з приставкою "виконуючий обов'язки") взагалі увійшов в історію клубу: жоден з наставників цієї команди не дебютував з перемоги з різницею у три м'ячі. А якщо взяти до уваги, що перемогу маріупольці здобули на виїзді та ще й проти такого сильного суперника, як "Металург", то дебют взагалі видався - краще не придумаєш. Через роки вже і не згадають, що "Іллічівець" переміг абсолютно розібраний "Металург" - в історії залишиться лише результат.

Проте не варто починати співати дифірамби новому наставнику, оскільки під його орудою команда провела лише один поєдинок. Ми всі пам'яиаємо, що по ходу цього сезону змінилися тренери в "Таврії", "Севастополі", "Дніпрі" та "Динамо", але після перших матчів, що називається, "на емоціях" все повернулося на круги своя. Волков, мабуть, нічого найближчим часом кардинально не змінюватиме в діях своєї команди у плані тактики або ж функціональної підготовки. Перд ним стоїть чітке завдання струсонути команду, і до зимового міжсезоння набрати якомога більше очок. А вже взимку або він, або новий наставник спробують відлагодити механізм під назвою "Іллічівець". До речі, щодо нового наставника. Деякі ЗМІ посилаючись на власні джереле сватають до "Іллічівця"... Миколу Павлова - тренера наступного суперника приазовців. І хоча сам Павлов у коментарі на кшталт "це для мене пройдений етап" спростував ці чутки, проте ми вже звикли, що у нашому футболі всяке може бути.

Тим паче, Миколі Петровичу останнім часом не все вдається у Полтаві. Перед командою стояло завдання потрапити у єврокубки, а "Ворскла" зараз знаходиться у середині турнірної таблиці, а від зони вильоту рукою подати - усього п'ять очок. Можливо, і справді варто змінити обстановку. У цьому ракурсі не таким вже й фантастичним виглядає варіант працевлаштування Павлова в "Іллічівці", тим паче, що цей наставник провів там не один сезон.

Але це все поки що лише домисли, а на порядку денному у полтавчан - виїзна гра проти "Іллічівця", у якій потрібно брати очки. Адже щільність у нижній частині турнірної таблиці настільки велика, що будь-яка невдача може відкинути тебе ледь не до зони вильоту. У цьому матчі протистоятимуть практично рівні суперники, з тією лише обмовкою, що "Іллічівець" уже відчув смак перемог над полтавчанами у цьому чемпіонаті. Нагадаємо, що у другому турі "Ворскла" на власному полі доволі сенсаційно поступилася маріупольцям з рахунком 1:3. Чи зможе Павлов взяти реванш у Маріуполі?

Травмовані - Матвєєв (Ворскла)

Дискваліфіковані - Рикун (Ворскла).

За підсумками останніх двох матчів деяка перевага на боці "Іллічівця" - п'ять перемог проти чотирьох виграшів "Ворскли", ще один матч завершився внічию.

Прогноз - 1:1.