УКР РУС

"Іллічівець" - "Таврія" - 5:1. ВІДЕО

8 травня 2011

Неймовірне бажання залишитись в еліті продемонстрував "Іллічівець", який просто зніс зі свого шляху "Таврію".

Сім матчів не міг перемогти "Іллічівець" досьогодні. Але виходячи на матч з "Таврією", азовці знали, що відступати нікуди, бо основні конкуренти в боротьбі за місце "під сонцем" перемогли, а отже, невиграш зменшував сподівання "Іллічівця" залишитись в УПЛ на наступний сезон до мінімуму. В кримчан теж була своя мотивація, оскільки перемога давала хороші шанси сімферопольцям на Лігу Європи. Як виявилось, жага до перемоги виявилась в "Іллічівця" неймовірною, на відміну від суперників.

Стартові хвилини були за командою Яремченка, тому швидкий гол Кривошеєнка дивом не став. Швидше всього здивувало більше те, що "Таврія"  не пішла відігруватись. Вірніше, усі її спроби виглядали не такими потужними на тлі Маріуполя, який зусиллями Ярошенка збільшив перевагу до двох м'ячів.

По перерві Петров освіжив склад, випустивши Платона і Гуменюка, які значно додали гостроти в атакувальних діях. Хоча ще до того, як ці гравці почали реалізовувати свій атакувальний потенціал, оборона кримчан знову "начудила" - Тищенко без перешкод пробив Кахрімана після пасу Ярошенка.

Гості скоро відігрались: Гуменюк банально навісив у штрафний, де найвище вистрибнув Ідахор - найкращий з гравців Сімферополя - це вже 3:1.

Надія на інтригу довго не пожила - за п'ять зхвилин після м'яча Лакі відзначився Антонов, замкнувши головою навіс зі стандарту Пуканича - 4:1.

А далі для "Таврії", крім ганебної гри в обороні (чи то так сильно в нападі грали господарі?), долучились проблеми з везінням: Шпічіч за дві хвилини отримав дві жовті картки і покинув поле, а Гуменюк зазнав травми і не зміг продовжити матч (всі заміни були проведені). Тож гості завершували гру вдев'ятьох.

"Іллічівець" довів матч до великої перемоги, поставивши жирну крапку в компенсований час - дубль зробив Антонов, відзначивши таким чином своє повернення після довгої відсутності.

Маріуполь з 26-ма очками продовжує посідати місце в "червоній зоні", але відставання від "Севастополя" та "Зорі" становить лиш одне очко.

А "Таврії" варто думати про наступний сезон. Напевне, влітку у Сімферополі відбудеться серйозна чистка.

"Іллічівець" - "Таврія" - 5:1 (2:0)

Голи: Кривошеєнко 10, Ярошенко 27, Тищенко 47, Антонов 57, 90+1 - Ідахор 52.

"Іллічівець": Шуст, Микицей (Западня 76), Невмивака, Яворський, Чайковський, Тищенко, Пуканич (Юрченко 87), Савін, Ярошенко (Окріашвілі 59), Кривошеєнко, Антонов.

"Таврія": Кахріман, Граф, Джурічіч, Галюза, Шпічіч, Корнєв, Любеновіч, Причиненко (Марковіч 56), Шиндер (Гуменюк 46), Фещук (Платон 46), Ідахор.

Попередження:  Кривошеєнко 8, Чайковський 35, Невмивака 69, Савін 71, Окріашвілі 90+4 - Шиндер 37, Корнєв 55.

Вилучення: Шиндер (70, друге попередження).