УКР РУС

"Іллічівець" - "Шахтар" - 1:3. ВІДЕО

1 квітня 2011

"Шахтар" розімнувся в Маріуполі напередодні вівторкової дуелі з "Барселоною".

"Іллічівець" - "Шахтар" - 1:3 (0:1)

Голи: Будківській 57 - Срна 19, Адріано 53, Коста 94.

П'ятничне регіональне дербі "Іллічівця" та "Шахтаря" не викликало особливого резонансу у місцевих вболівальників, які не заповнили трибуни маріупольського стадіону в будній день. Можливо це, а можливо й інші фактори вплинули на гру команд, яка спостерігалась на полі хіба моментами. Перерва в чемпіонаті, безумовно, вплинула на гравців. Комусь бракувало ігрової практики в цей період, а хтось, приїхавши зі збірної, демонстрував не вельми велике бажання викладатись на всі сто (окремо це стосується легіонерів "гірників"). Та все ж високий клас гравців "Шахтаря", яким вже у найближчий вівторок належить зіграти перший чвертьфінальний матч Ліги чемпіонів проти "Барси", був підтверджений результатом в Маріуполі.

Зі стартових хвилин команди обмінялись атаками, "Іллічівець" навіть втратив дві слушні нагоди відзначитись. Однак після голу "Шахтаря", коли Срна реалізував вихід сам на сам з Бажаном після розрізної передачі Жадсона, маріупольці просто "зникли" з поля. "Шахтар" вирішив суперника не добивати і спокійно "докатав" гру до свистка на перерву.

Друга половина вийшла куди жвавішою. Вже на 53-й хвилині Адріано розібрався у штрафному господарів після виконання штрафного Жадсоном і скидки Фернандінью. Проте за кілька хвилин Маріуполь повернув інтригу в матч - це Будківський замкнув  старання Кривошеєнка та Тищенка.

Однак, побоюючись за результат, "гірники" прибрали ініціативу і більше не дали жодного шансу підопічним Яремченка на порятунок. Зате "Шахтар" мав кілька шансів зробити рахунок непристойним. Однак крапку було поставлено лиш на останній хвилині матчу: Коста переправив м'яч у ворота після проходу і пасу Вілліана.

Так, зовсім спокійний, і за настроєм "тренувальний" матч, завершився заслуженою перемогою "Шахтаря". Тепер "помаранчево-чорні" в доброму гуморі поїдуть на "Ноу Камп" здобувати позитивний результат в протистоянні з "Барселоною". А на "Іллічівець" очікує вперта боротьба за виживання.