УКР РУС

"Іллічівець" - "Севастополь". Прев'ю

25 вересня 2010

Битва аутсайдерів за шість очок.

11 тур. 25.09.2010. 13.00. Маріуполь, ст. "Іллічівець". Пряма трансляція на Першому національному. Текстова трансляція на нашому сайті.

Схоже, зміна головного тренера пішла на користь "Севастополю", адже одразу після звільнення Сергія Шевченка та призначення (щоправда, з приставкою "в.о.") Олега Лещинського кримчани не лише здобули свою поки що другу перемогу у чемпіонаті, але створили справжню сенсацію, обігравши дінпропетровське "Дніпро" і відправивши тим самим Володимира Безсонова у відставку. Причому перемога севастопольців була цілком заслуженною, а не наслідком якогось везіння. Окрім того, команда вперше у цьому сезоні забила в одному матчі два голи. До цього, до слова, команда взагалі забила два голи у дев'яти матчах. Тому керівництво "Севастополя", вочевидь прийняло правильне рішення, звільнивши Шевченка саме для того, аби зробити своєрідний психологічний підйом для своїх гравців.

Проте для того, аби цей підйом не завершився одразу ж після першого матчу, севастопольцям необхідно брати очки на виїзді у зустрічі з "Іллічівцем". Причому бажано одразу три - це дозволить команді трохи полегшено зітхнути після прозябання на дні турнірної таблиці. Не будемо забувати, що "Іллічівець", зважаючи на сьогоднішні турнірні реалії, є прямим конкурентом за виживання для кримчан. І такі матчі сміло можна занести в категорію "битви за шість очок".

В принципі, те ж саме стосується й "Іллічівця". Команда просто не має права програвати своєму конкуренту, та ще й у себе вдома. У цьому сезоні "Іллічівцю" постійно чогось не вистачає. Подекуди - це фарту, як це було у протистоянні з "Кривбасом", деколи - майстерності на завершальній стадії атак, наприклад, як в матчі з "Арсеналом". Але найчастіше підопічним Близнюка бракує банальної стабільності протягом усього матчу. Команда доволі часто грає відрізками. Один - відверто провалить, а в іншому намагається надолужати. Так було, для прикладу, у зустрічі з "Карпатами".

Є велика підозра, що з такими результатами Ілля Близнюк може і не дочекатися зими на посаді головного тренера команди. Остання і єдина перемога у цій першості була ще у другому турі (тоді "Іллічівець" на виїзді переміг "Ворсклу" 3:1). А очки маріупольці здобули ще чотири гри тому. І результат такого "доробку" невтішний - лише сім очок та передостаннє місце у турнірній таблиці. "Іллічівцю" терміново потрібно набирати очки, оскільки потім надолужити буде важко. Тим паче потрібно брати очки у матчах з такими суперниками, як "Севастополь".

Дискваліфіковані - Путівцев (Іллічівець).

Цей матч стане першим в історії цих команд у Прем'єр-лізі.

Прогноз - 1:1.