УКР РУС

"Іллічівець" - "Кривбас". Прев'ю

26 листопада 2010

Протриматись до зими.

19 тур. 26.11.2010. 17.00. Маріуполь, ст. "Іллічівець". Пряма трансляція на телеканалі "Футбол", текстова трансляція на нашому сайті.

Обидві команди, як ніхто інший потребують термінової перерви, аби переосмислити уже пройдений шлях, зробити висновки і рухатися далі уже у правильнішому напрямку. А випадку з маріупольцями, їм би ще й нового тренера знайти, оскільки Олександр Волков - лише виконуючий обов'язки. Та й власника нового - не завадило. Оскільки негоже (та й правилами заборонено), аби один власник мав більше одного клуба. Після купівлі Рінатом Ахметовим ММК ім. Ілліча, у придаток йому також дістався й футбольний клуб "Іллічівець", який, як заявив минулого тижня один з представників СКМ (структури Ріната Ахметова), скоро продадуть, або взагалі подарують.

Отож обидві команди мають у своєму активі по 17 очок, і не можуть дочекатися, аби нарешті завершилася осіння частина чемпіонату. Позаду - лише "Севастополь" із запорізьким "Металургом",а попереду - цілих 13 клубів. Ті місця, на яких знаходяться обидва клуби - явно не відповідають рівню амбіцій їхнього керівництва. Достаменно не скажу, які завдання ставилися перед "Кривбасом" та "Іллічівцем" перед сезоном, але думаю, що, мабуть, немає таких команд, яким би казали, що перед тобою стоїть задача боротися у зоні виживання.

Тому цей поєдинок для "Іллічівця" та "Кривбаса" - хороша нагода дещо віддалитися від зони вильоту. Для цього кожній з команд потрібно перемогти - це надзвичайно важливо, особливо в категорії матчів, в яких прийнято вважати, що розігрується шість очок. На правах господаря "Іллічівець" буде незначним фаворитом цього протистояння. Але це лише за тієї умови, якщо гравці цієї команди вийдуть на поле максимально зібраними та сконцентрованими. В іншому випадку маріупольці можуть й отримати розгром на власному полі навіть з далеко не сильною командою.

Дискваліфіковані - Яценко (Іллічівець).

У першому колі на власному полі "Кривбас" переміг з мінімальним рахунком 1:0. А загалом в останніх десяти матчах частіше перемагав "Іллічівець" - п'ять перемог проти трьох у "Кривбаса", ще два матчі завершилися внічию.

Прогноз - 1:2.