УКР РУС

Хорватія в Україні: як ми грали з "картатими" вдома

9 жовтня 2017 Читать на русском

"Футбол 24" пригадує історію протистояння збірної України з командою Хорватії в домашніх матчах.

11 червня 1995 року. Відбір до Євро-1996. Київ, стадіон "Республіканський"

Україна – Хорватія – 1:0

Гол: Калітвінцев, 13

Перемога над хорватами у відборі до Євро-1996 стала для України першою за 3 очні поєдинки. Гості ж у Києві зазнали своєї першої поразки у кваліфікаційному турнірі. Незважаючи на це, "синьо-жовті" не змогли пробитись на континентальну першість, пропустивши вперед Італію та Хорватію.

15 листопада 1997 року. ЧС-1998, плей-офф, матч-відповідь. Київ, стадіон НСК "Олімпійський"

Україна – Хорватія – 1:1

Голи: Шевченко, 4 – Бокшіч, 27

Україна була за крок від виходу на свій перший чемпіонат світу. Перший поєдинок плей-офф проти Хорватії "синьо-жовті" програли (0:2). Однак у матчі-відповіді українці з перших хвилин продемонстрували налаштованість на перемогу. Шевченко відкрив рахунок на 4-й хвилині. На 12-й хвилині забив Косовський і, здавалося б, Україна відігралась та готова дотиснути суперника, але взяття воріт помилково відмінив норвезький арбітр Педерсен. Хорвати змогли прийти в себе, відквитали один гол і здобули путівку на ЧС-1998, де в підсумку посіли 3-є місце.

11 жовтня 2008 року. Відбір до ЧС-2010. Харків, стадіон "Металіст"

Україна – Хорватія – 0:0

Україна і Хорватія продемонстрували достатньо прісний футбол. Хорвати були активніші у атаці, але "синьо-жовті" мали у своєму складі багато гравців, спрямованих на руйнування. Україна намагалась не давати створювати моменти суперниками і сподівалась на контратаки. Хорвати були ближчими до перемоги. Проте на табло до фінального свистка так і залишились нулі.