УКР РУС

Хорватія – Україна. Непогана гра, але не результат. Наші оцінки

25 березня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

"Футбол 24" оцінює дії гравців збірної України в кваліфікаційному матчі до фінальної частини ЧС-2018 проти збірної Хорватії.

Україна мінімально поступилася в непростому поєдинку збірній Хорватії (0:1) в Загребі. До вашої уваги оцінки за гру футболістам нашої команди.

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Андрій Пятов – 4

Голкіпер національної збірної України Андрій Пятов в матчі проти Хорватії здебільшого грав ногами. В моменті з пропущеним голом мало чим міг зарадити своїй команді. Так удар був нанесений в ближній кут, але ж з-під захисника та з близької відстані. В другому таймі надійно зіграв після пострілу Модріча. Відіграв на стабільно високому для себе рівні.

Богдан Бутко – 4

Правий захисник "Шахтаря" з перших хвилин був дуже активним, навіть встигав підтримувати Андрія Ярмоленка у атаці. З плином часом розчинився на футбольному полі і почав допускати помилки в простих ситуаціях. Чи то брак ігрової практики дався взнаки, чи просто втома, але факт залишається фактом.

Олександр Кучер – 3

Ветеран національної збірної Олександр Кучер, на жаль, був одним з найгірших у складі команди Андрія Шевченка. Олександр постійно припускався помилок при коротких передачах, часто не встигав за своїми опонентами. Єдиний гол у матчі був забитий саме з-під Олександра Кучера, Нікола Калініч спиною до воріт прийняв м’яч, відклеївся від нашого захисника і з розвороту вразив ближній кут воріт Пятова.

Іван Ордець – 4,5

Захисник збірної України виграв багато єдиноборств в цьому поєдинку. Часто вдало грав на випередження, не помилявся в простих ситуаціях на відміну від свого партнера по центру захисту. Виграв багато повітряних дуелей, намагався робити проникаючи передачі в центр на наших півзахисників.

Микола Матвієнко – 4

Дебютант головної команди з перших хвилин багато нервував. Намагався діяти максимально просто і не брав ініціативу на себе. У другому таймі почав грати значно розкутіше. Чим ближчою була кінцівка матчу, тим сміливіше Матвієнко діяв в атаці. Наприкінці зустрічі зумів вийти на гарну позицію для прострілу і заробити кутовий. Шкода, що такий момент у грі Матвієнка був лише один.

Тарас Степаненко – 4

Тарас Степаненко виконав величезний об’єм роботи. Опорному півзахиснику "синьо-жовтих" в цьому матчі було дуже не солодко. Необхідно було постійно відбирати м’яч у суперника. Інколи Тарас не встигав і зупиняв хорватів за допомогою фолу. Проте з руйнувальною функцією в цьому матчі справився непогано.

Руслан Ротань – 4

Руслан Ротань діяв доволі впевнено. Від капітана нашої команди було мало браку в цьому поєдинку, проте не було так багато загострюючих передач, на які всі ми очікували. В деяких епізодах вимушений був фолити, за що і побачив перед собою жовту картку. Виконував переважну більшість стандартних положень в цьому матчі, але дивідендів вони не принесли.

Віктор Коваленко – 3,5

Віктор Коваленко намагався загострювати гру нашої збірної. Інколи перетримував м’яч, чим давав привід хорватам успішно йти в пресинг. В одному з таких епізодів в першому таймі втратив м’яч, що призвело до виходу Маріо Манджукіча віч на віч з Андрієм Пятовим, але свій шанс нападник хорватської збірної змарнував і влучив у штангу.

Андрій Ярмоленко – 4,5

Андрій в цьому матчі з перших хвилин намагався брати на себе гру і загострювати. В першому таймі за рахунок індивідуальних дій зміг добре прийняти м’яч собі на хід і прострілити в район 11-метрової позначки, але Ротаня випередив Єдвай. Був момент у Ярмоленка, коли і сам Андрій наносив завершальний постріл. Удар на виконання в дальній кут не став складною задачею для Субашича. Ярмоленко був найнебезпечнішим гравцем української збірної, якщо такого взагалі можна виділяти.

Євген Коноплянка – 4

Євген Коноплянка в першому таймі був зовсім непомітний, у другому став частіше потрапляти в об’єктиви відеокамер. Напевно, відсутність ігрової практики далася взнаки. Євген інколи невиправдано перетримував м’яч, приймав рішення пробивати з незручних позицій, ігнорував забігання Матвієнка. Але слід також відзначати, що за рахунок швидкості Коноплянки українській збірній вдавалося швидко наближатися до штрафного майданчика Хорватії.

Артем Кравець – 3,5

Форварду української збірної було дуже важко в цій грі. Артем постійно змушений був у силовій боротьбі видряпувати для себе м’яч. Дуже рідко Кравцю вдавалося зачепитися за м’ячі, рідко коли ставав переможцем у цій боротьбі.. Серед моментів у нападника слід відзначати удар коліном в падінні, коли Субашич помилився на виході і вже був відіграний в тому епізоді.

Євген Селезньов – 3,5

Євген Селезньов замінив Артема Кравця, але створити більше ніж основний форвард України Євген не зміг. Велике бажання Селезньова було видно неозброєним оком, проте окрім удару головою після свистка арбітра, фолу на Віді і пострілу з офсайду, згадати нічого.

Сергій Сидорчук – без оцінки

Сергій Сидорчук вийшов на поле в останні 15 хвилин, зумів торкнутися м’яча декілька разів, тому ставити оцінку хавбеку "Динамо" недоцільно.

Артем Бєсєдін – без оцінки

Артем Бєсєдін був покликаний на останніх хвилинах створити диво у штрафному майданчику Хорватії, але свого моменту так і не мав.