УКР РУС

Холодницький – про боротьбу з договірними матчами: Все, що не вбиває, робить нас сильнішими

22 травня 2018 Читать на русском

Перший віце-президент ФФУ, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький впевнений, що боротьба з корупцією в українському футболі зробить його сильнішим.

"Раніше, коли була інформація, що певні матчі є нечистими, вона, зазвичай, губилася в стінах Федерації футболу. Ми залучили правоохоронні органи та вдячні їм, що є перші результати. Коли йде боротьба з корупцією, то нам часто говорять, що ми руйнуємо країну. Так само і тут, я передбачаю, ми почуємо, що ми, може, зруйнуємо футбол. Не зруйнуємо ми футбол! Футбол має бути чесний, якісний і тоді ви побачите результати. Бо гравці, які починають свою кар'єру, мають грати чесно.

Така система будувалася фактично десятиліттями і виявилося, що зруйнувати її можливо. Я впевнений, що правоохоронні органи доведуть це до логічного завершення, ці провадження не повинні розслідуватися роками. І ми не зупинимося на цьому. Сьогоднішня операція правоохоронних органів є лише початком. Ви отримали ту футбольну політичну волю, вона є і буде, доки ми займатимемо ці керівні посади.

Я впевнений, що ми змінимо футбол разом, покажемо, що футбол в Україні є чесний. Ми не будемо постійно жити історією про видатних футболістів, ми будемо цю історію творити і виховувати сильних футболістів, які будуть думати про гру, а не про здачу матчів", – заявив він на прес-конференції у вівторок, 22 травня.

Нагадаємо, сьогодні, 22 травня, розпочалась масова облава на організаторів договірних матчів. Також МВС опублікувала відео, де продемонструвала 2 факти передачі хабаря.