УКР РУС

"Хочу, щоб ми були як Німеччина", – Лео Мессі про трансфер з Барселони, 1:6, фаворитів ЧС-2018, найсолодший тріумф і найболючіші поразки

16 травня 2018 Читать на русском

Нападник збірної Аргентини та Барселони Ліонель Мессі думками уже готується до Чемпіонату світу 2018 року. "Футбол 24" вибрав найкраще з його інтерв'ю для телеканалу TyC Sports.

Чому змінив своє ставлення до ЗМІ

Завжди говорив те, що думаю, і робив це відверто. Це правда, я не любив говорити з пресою, це було важко для мене. Але зараз я став спокійніший і розслабленіший у розмовах. Не відчуваю такої напруги, як раніше. Показую, яким я є на полі та в сімейному житті. Мені нічого приховувати, можу говорити про все вільніше.

Що Аргентина має зробити, щоб провести класний Мундіаль

Прохід у півфінал забезпечив би нам місце серед найкращих. Аргентина заслуговує там бути. Принаймні з огляду на свою історію. На останніх чемпіонатах світу прохід в ці останні етапи турніру був дуже важким для нас, однак ми знову маємо там бути.

Мессі: Я не змагаюсь з Роналду, мене стимулює Реал у фіналі Ліги чемпіонів

Який трофей смакував найбільше

Перший тріумф у Лізі чемпіонів з Барселоною.

Чи може Аргентина стати чемпіоном світу-2018

Це більше побажання. Через те, що ми пройшли, ми зобов'язані це зробити. Ми перші серед інших бажаємо стати чемпіонами світу. Грати у 3-х фіналах, але не виграти жодного – це тягар, який ми повинні нести на собі. Хочемо нарешті прорватися через цей бар'єр. Нам закидають байдужість. Я б хотів, щоб ми були як Німеччина і працювали відповідно.

Чи було помилкою відмовитись від гри за національну збірну

Після цих моїх слів я проаналізував усе на холодну голову. Я зрозумів, що так не можна. Це було б поганим посланням для молоді та людей, які б'ються за свої мрії. Треба знову і знову робити спроби і боротись за те, чого жадаєш. Я теж розумію, що нинішнє суспільство в Аргентині – непросте. Вони самі попросять нас піти, якщо ми не добре відіграємо ЧС-2018.

"В Аргентині можуть вбити за годинник чи велосипед". Мессі – про біль через батьківщину та, можливо, останній Мундіаль

Що Мессі говорить своїм дітям

Просто радійте футболу, а не думайте про результати. Це багато дає – насолоджуватись грою. Варто любити те, чим займаєшся. Я завжди граю заради перемоги, я б'юсь і мені боляче програвати. Та не завжди вдається виграти. Це сталось нами на Чемпіонаті світу та Копа Амеріка. Хоча ми заслуговували на перемогу...

Сампаолі здивував мене

Тренер збірної дуже інтенсивно переживає усе, що робить. Він віддає всього себе щодня на тренуванні, під час матчів, у розмовах. Сампаолі працює більш ніж інтенсивно і робить усе на 100%. Він сказав мені особисто, що я найкращий гравець в історії. Але коли це прозвучало публічно, то здивувало мене. Я не прагну бути найкращим в історії, а просто хочу ставати кращим з кожним роком. Найкращим буде виграти щось з Аргентиною, адже мені ніколи цього не вдавалось.

Лише диво завадить Мессі виграти рекордний "Золотий бутс"

Збірна Бразилії – кандидат на золото

Вона дуже сильна. Їм не пощастило з травмою Неймара, хоча його перевагою може бути, те що підійде до Мундіалю з більшим відпочинком. У них класна команда та сильні індивідуальності. Канаріньйос добре діють у захисті, а в контратаках можуть розраховувати на таких швидких гравців, як Неймар, Коутінью, Габріел Жезус, Паулінью. Вони прекрасно знають, що мають робити на полі, мають налагоджені механізми гри. Це один з кандидатів на золото.

Іспанія яскравіша

Вони також фаворити, якщо дивитись на гравців, яких мають, і їхню гру. Стиль гри Іспанії яскравіший, ніж у Бразилії. Фаворитами також є Німеччина та Франція.

Про поразку 1:6 від Іспанії

Результат трохи вводить в оману. Гра не виглядала такою, а в першому таймі ми показували добрий футбол. Нам вдавалось тримати м'яч, а не всі команди здатні це зробити проти Іспанії. Були свої моменти. Перші голи пропустили після індивідуальних дій, а Іспанія зазвичай так не грає. Пізніше они швидко забили ще 2 голи, і ми були розбиті. Вважаю 1:6 несправедливим результатом.

Мессі емоційно виступив перед гравцями збірної Аргентини після погрому від Іспанії: "Це було вражаюче"

Іньєста був одним із найкращих моїх партнерів

Дякую Богу, що ми з ним могли витворяти всі ці прекрасні речі. Практично всю кар'єру провели разом. Це було фантастично – пережити з Іньєстою це все.

Коли дивишся на Суареса, думаєш, що маєш робити те саме

Луїс Суарес не тільки забиває голи. Він також здатен заразити інших своєю біганиною і агресією у пресингу. Коли бачиш, як він біжить, думаєш собі: "Я теж повинен це зробити".

Виліт від Роми був лайном

Коли Реал грає погано, він може вигризти результат. У нас з цим проблема. Ми провалили матч-відповідь з Ромою. Це було лайно і велике розчарування. Втратили таку перевагу. Ми думали, що вже у півфіналі.

Не люблю дивитись свою гру на відео

Але я відчуваю різницю за останні роки. Я розвинувся в багатьох аспектах. Ввів кілька нових речей у свою гру. Відчуваю, що я швидкий і вибуховий, однак зараз дбайливо вибираю, як саме зіграти.

Чи не думав про трансфер з Барселони

Де мені було б краще, ніж тут? Я перебуваю в найкращій команді світу, найкращому місті. Мої діти добре почуваються тут. Я роками бився за всі трофеї і не відчуваю потреби йти в інший клуб, аби щось комусь довести. Барса й Аргентина – мої дві великі любові.

Я в Манчестер Сіті з Агуеро?

Ні. Якщо нам судилось зіграти в одній команді, то це буде Барселона, в яку Серхіо перебереться. Кун – фундаментальний гравець збірної, як і Гонсало Ігуаїн.

Стати як Зідан?

Ще не знаю, чим займатимусь після завершення кар'єри. По дорозі знайду щось, що зробить мене задоволеним. Я все ще не думав про те, щоб стати тренером. Однак Зідан також казав, що не хоче ним бути, а погляньте на нього зараз...