УКР РУС

Хльобас назвав головну перешкоду, яка завадила йому закріпитись в Динамо

31 травня 2021 Читать на русском

Форвард Колоса Дмитро Хльобас зізнався, що у нього практично не було шансів проявити себе в київському клубі.

"Років в 19, коли я був під першою командою, було практично нереально взагалі пробитися в основу Динамо, щоб саме грати, а не просто там бути, на заміні.

Хльобас пригадав, як Динамо не відпустило його до Європи

Постійно купувалися футболісти, іноземці, з великими контрактами і трансферною вартістю, тому це було неможливо. Не те що важко, ніхто цього не робив, ні у кого це не виходило. Динамо не ставило собі таких завдань, щоб у них грали вихованці, тому ніхто туди не доходив. Спочатку футболісти просто купувалися.

Зараз в Динамо інша тематика, розрахунок йде на власних гравців. Напевно, такий час, що вони не можуть собі дозволити купувати дорогих футболістів. Коли робили ставку на легіонерів, бували випадки, коли один-два гравці випадково потрапляли у першу команду і грали у стартовому складі. Але на власних вихованців тоді не розраховували. Шансу у мене в Динамо не було.

Зараз хороші шанси у молодих, щоб потрапити у першу команду. Не така конкуренція, як була у Прем'єр-лізі ще років десять тому", – сказав Хльобас в інтерв'ю Брутальному футболу.

Нагадаємо, Хльобас – вихованець Динамо. За головну команду дебютував 17 листопада 2012 року у матчі проти донецького Металурга. Загалом провів за основу лише два матчі. Після року виступів у Динамо-2, грав в оренді у Говерлі, Ворсклі та мінському Динамо. У Колос нападник перебрався взимку 2021 року з Десни.

На Зінченка повішали всіх собак і засміяли – українець сильно тримався на фоні фейлу Пепа, але став антигероєм фіналу ЛЧ