УКР РУС

Севілья несподівано програла Сельті: 22 тур Ла Ліги, матчі суботи

2 лютого 2019 Читать на русском

В рамках 22 туру Хетафе та Леванте розійшлись миром, Реал Сосьєдад виявився сильнішим за Атлетік, а Севілья на виїзді мінімально поступилася Сельті. Рахунок та звіт про матчі читайте на сайті "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 22 тур

Леванте – Хетафе – 0:0

Реал Сосьєдад – Атлетік – 2:1

Голи: Оярсабаль, 16, Вілліан Хосе, 45 – Р. Гарсія, 82

Нереалізований пенальті: Р. Гарсія, 82

Сельта – Севілья – 1:0

Гол: Йокушлу, 73

Матч між Леванте та Хетафе обіцяв бути напруженим, адже поблизу стадіону відбулась бійка між фанатами команд. Гравці підтримали цей запал і як наслідок – 5 жовтих карток лише за перший тайм. А от нагод відзначитись було не так багато, лише наприкінці першого тайму Леванте мав два поспіль шанси. В другому таймі левантійці також були ближчими до забитого голу, проте відзначитись так і не вдалось і команди завершили гру без забитих м'ячів. Після цього туру Хетафе набрав 32 очки та піднявся на 5 місце, Леванте з 27 пунктами розташувався на 10 позиції.

Реал Сосьєдад вдома зміг здолати Атлетік. Господарі відразу прибрали м'яч до своїх ніг. Реалу вдалося відкрити рахунок на 16-й хвилині завдяки Оярсябалю, який самотужки створив гол для себе. Міккель головою виборов м'яч у захисника, вийшов на побачення з голкіпером і не схибив.

Під завісу першої 45-хвилинки Вілліан Хосе подвоїв перевагу господарів, забивши шедевральний гол після переполоху в обороні Атлетіка. По перерві баски активізувалися. На 82-й хвилині Атлетік після кутового заробив право пробивати пенальті. Навас не за правилами тримав Мартінеса. Пробивати взявся Гарсія, але його удар парирував Рулья. Однак м'яч від голкіпера відскочив знову на Гарсію, який добив шкіряного у сітку воріт. Атлетік усіма силами намагався відігратися, проте не вистачило часу. Після цього матчу Реал Сосьєдад посідає 7 сходинку (30 очок), а Атлетік залишився на 12 місці з 26 пунктами.

Сельта у Віго мінімально перемогла Севілью. Перший тайм у зустрічі пройшов у позиційній боротьбі обох команд у центрі поля. Єдиний небезпечний момент у другому таймі стався на 44-й хвилині, коли Буфаль після дриблінгу цупко пробив у правий нижній кут воріт Севільї, однак Вацлік здійснив прекрасний сейв, нівелювавши небезпеку. По перерві обидві команди почали активніше грати у атаці. На 58-й хвилині Віссам Бен-Єддер змарнував прекрасну гольову нагоду. Форвард розстрілював ворота господарів, але з кількох метрів влучив у голкіпера Сельти, який по-справжньому врятував свою команду. Через 10 хвилин все той же невгамовний Бен-Єддер мав другу стовідсоткову нагоду для голу, але примудрився влучив у стійку воріт.

Вже через 3 хвилини спрацювало вічне неписане правило футболу: не забиваєш ти – забивають тобі. Йокшулу відзначився після розіграшу кутового. Цей м'яч в підсумку став першим і останнім у цьому матчі. У компенсований до другого тайму час Севілья мала вбивчий шанс для взяття воріт, однак майстерність воротаря Сельти не дозволила севільцям зрівняти рахунок.

Після цього поєдинку Сельта покинула зону вильоту та піднялася відразу на 4 позиції вгору, а Севілья змарнувала нагоду наздогнати Реал та залишилася на 4-й позиції у турнірній таблиці Прімери.