УКР РУС

Атлетік мінімально переміг Ейбар, забивши на першій хвилині: 25 тур Ла Ліги, матчі суботи

23 лютого 2019 Читать на русском

В матчі 25 туру Ла Ліги Хетафе мінімально переміг Райо Вальєкано, Алавес розкатав нульову нічию з Сельтою, а Ейбар на виїзді програв Атлетіку. Рахунок та звіт про матчі читайте на сайті "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 25 тур

Хетафе – Райо Вальєкано – 2:1

Голи: Мата, 28, Моліна, 68 – Де Томас, 58

Алавес – Сельта – 0:0

Атлетік – Ейбар – 1:0

Гол: Р. Гарсія, 1

Хетафе вдома обіграв Райо Вальєкано. В першому таймі Мата відкрив рахунок після скидки Фульк'є. По перерві Де Томас зрівняв рахунок, але Моліна приніс Хетафе перемогу в цьому непростому двобої.

В матчі між Алавесом та Сельтою було досить весело. Господарі виглядали активніше та могли забити після ударів Гарсії та Маріпана: перший на 38-й хвилині з класної позиції пробив вище воріт, а удар другого на 71-й парирував Бланко. На 89-й хвилині баски навіть відкрили рахунок, але гол скасували через офсайд. Сельта також мала шанси відзначитись – зокрема, на 65-й хвилині, коли постріл Браїса Мендеса з лівого кута витягнув Пачеко. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Атлетік Більбао приймав Ейбар, забивши вже на першій хвилині зустрічі – це РаульГарсія прийняв передачу від Юрі Берчіче та потужно вистрілив під поперечину. На 18-й Беньят міг подвоїти перевагу басків, але з краю штрафного влучив у каркас воріт; на старті другого тайму Ечеберія знову міг відзначитись, але цього разу пробив трохи вище. Гості не виглядали інертними й могли зрівняти рахунок на 59-й хвилині, коли Кукурелья з лінії карного майданчику вдарив поруч зі штангою. Атлетіку було непросто, але завдяки своїй невтомності господарі змогли довести матч до мінімальної перемоги – 1:0.

Таким чином, скромний Хетафе піднявся в зону Ліги чемпіонів з 39 пунктами. Алавес залишився на шостій сходинці, маючи у активі 37 очок, Атлетік набрав 33 та вийшов на восьме місце, а Ейбар з 31 заліковим балом опустився на одинадцяте. Сельта з 25 пунктами йде сімнадцятою, а Райо Вальєкано з 23 очками залишився у зоні вильоту.