УКР РУС

Атлетік впевнено здолав Алавес, Валенсія не змогла переграти Леганес: 5-й тур Прімери, матчі неділі

22 вересня 2019 Читать на русском

Відбулись чергові матчі 5-го туру іспанської Прімери. Рахунок та звіт матчів читайте на Футбол 24.

Прімера, 5-й тур

Хетафе – Мальорка – 4:2

Голи: М. Баба, 7 (аг), Моліна, 33 (п), Ньйом, 63, Анхель, 84 – Будімір, 70, 77

Еспаньйол – Реал Сосьєдад – 1:3

Голи: Сальдуа, 72 (аг) – Віліан Хосе, 18, 34, Ісак, 75

Валенсія – Леганес – 1:1

Голи: Парехо, 21 (п) – Оскар, 35

Атлетік – Алавес – 2:0

Голи: Р. Гарсія, 38 (п), Муньяїн, 71

Хетафе на власному полі змогло оформити комфортну перевагу вже у першому таймі. На 7-й хвилині в цьому господарям допоміг суперник – Мохамед Баба замість того, щоб вибити м'яч після подачі з кутового, спрямував його у власні ворота. На 33-й хвилині знову неуважна гра при стандарті у гостей призвела до призначення пенальті, який з легкістю реалізував Моліна. У другій половині Ньйом довів рахунок до розгромного, розстрілявши ворота з близької відстані. Гравці Мальорки не опустили рук й за 15 хвилин відіграли два м'ячі зусиллями Будіміра, який спочатку переправив круглого у кут воріт після подачі від Кубо, а потім, скориставшись помилкою захисників, забив класний гол п'ятою! 3:2. Та все ж господарі зуміли дотиснути суперника наприкінці. Анхель вийшов віч-на-віч з голкіпером та переграв його, поціливши точно у кут воріт. У підсумку заслужена перемога Хетафе у видовищному поєдинку – 4:2.

У іншому матчі туру Еспаньйол приймав Реал Сосьєдад. У першому таймі гості забили двічі, причому дублем відзначився Вілліан Хосе. На 18-й хвилині форвард сповна скористався розрізним пасом Оярсабаля, а на 34-й вже Порту зробив все для голу, Хосе залишалось лише поцілити у порожні ворота – 0:2. У другій половині Еспаньйол відіграв один м'яч завдяки автоголу Сальдуа. Втім, гості зуміли дотиснути суперника наприкінці зустрічі. Александр Ісак, який замінив Хосе, вирвався у вільний простір та легко переграв голкіпера. У підсумку комфортна перемога Реал Сосьєдада над Еспаньйолом – 1:3

Валенсія вдома приймала Леганес. Василь Кравець залишився поза заявкою на цей матч. На 21-й хвилині господарі заробили право на пенальті, а капітан "валенсійців" без проблем його реалізував 1:0. Утім, ще до перерви Леганес зміг відквитати один гол. Оскар найкраще зорієнтувався у штрафному суперника, коли м'яч відскочив від захисника й переграв голкіпера. У другому таймі команди так і не змогли визначити переможця. В підсумку – нічия 1:1.

Атлетік на власному полі не зустрів значного опору Алавеса, який приїхав у гості. На 38-й господарі отримали право на пенальті, який успішно реалізував Рауль Гарсія. А у другому таймі Муньяїн заштовхав круглого у ворота після потужного удару у перекладену від партнера. У підсумку – впевнена перемога господарів 2:0.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ

Ярмоленко проти гранда, реабілітація Зінченка, пекло Зідана та дуель Клоппа з Лемпардом: топ-5 матчів євровікенду