УКР РУС

Осасуна розписала нічию із Севільєю, Вальядолід без Луніна вистояв проти Реал Сосьєдада: 16-й тур Прімери, неділя

8 грудня 2019 Читать на русском

У рамках 16-го туру Ла Ліги у неділю відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/2020, 16-й тур

Ейбар – Хетафе – 0:1

Гол: Анхель, 67

Вилучення: Орельяна, 90+7 (Е)

Бетіс – Атлетік – 3:1

Голи: Хоакін, 2, 11, 20 – Вільямс, 44 (пен), Берчіче, 75

Вальядолід – Реал Сосьєдад – 0:0

Леганес – Сельта – 3:2

Голи: О. Родрігес, 15, 39, К. Родрігес, 55 – Араухо, 64, Аспас, 81

Вилучення: Фернандес, 71

Осасуна – Севілья – 1:1

Голи: Авілья, 45+2 – Ель-Хаддаді, 11

Вилучення: Ойєр, 61 (друга жовта)

Валенсія створила неймовірний камбек проти Леванте, Гранада вдома розгромила Алавес: 16 тур Ла Ліги, субота

У недільному матчі 16-го туру Ейбар вдома приймав Хетафе. У першому таймі команди не змогли відкрити рахунок, а по перерві на 67-й хвилині гості таки вийшли вперед – Анхель відгукнувся на передачу Суареса, випередив голкіпера й з гострого кута розстріляв порожні ворота. Більше голів глядачі не побачили – мінімальна перемога гостей, завдяки якій Хетафе підіймається на 4-те місце Прімери.

Атлетік завітав у гості до Бетіса. Перший тайм став бенефісом Хоакіна Санчеса, якому влітку виповнилось 38 (!) років. Спершу півзахисник забив вже на 2-й хвилині після передачі Емерсона, на 11-й з гострого кута класним ударом переграв кіпера, а на 20-й реалізував вихід віч-на-віч після пасу Лорена. Втім, ще до перерви Атлетік відквитав один гол пенальті, а в другому таймі Берчіче зарядив гармату метрів з 30-ти – 3:2. Більше команди не забивали.

Вальядолід Андрія Луніна приймав на своєму полі п’яту команду чемпіонату Реал Сосьєдад. Гості протягом всього матчу володіли беззаперечною перевагою, створили з десяток гольових моментів, однак так і не змогли розпакувати ворота господарів. Наш українець на полі не з’явився, просидівши весь матч у запасі.

Леганес вдома зустрічався із Сельтою. Мотивація у вигляді відставання в 9 очок від галісійців, які йдуть на 18-й позиції, подіяла на господарів належним чином: на 15-й хвилині Оскар Родрігес ударом зі штрафного відкрив рахунок, а на 39-й він же пострілом метрів з 30-ти подвоїв перевагу Леганеса. За 10 хвилин по перерві відзначився Кевін Родрігес, пробивши з дистанції в дальній кут з рикошетом від стійки – 3:0. Сельта не здавалася: на 64-й хвилині забив Араухо, замкнувши скидку Габі Фернандеса ударом головою, а на 81-й, попри гру в меншості, гості скоротили відставання до мінімуму – це Аспас увірвався на правий край штрафного, пробивши з гострого кута під дальню стійку. Втім, на більшого гостей не вистачило.

Тур закривав поєдинок у Памплоні між Осасуною та Севільєю. Матч проходив весело: так, вже на 11-й хвилині Ель-Хаддаді прорвався до лінії штрафного й потужним ударом під ліву стійку вивів гостей уперед, а на 33-й гол у ворота господарів забив Чічаріто – щоправда, його скасували через офсайд. Андалусійці змарнували ще кілька моментів, а перед перервою взагалі пропустили внаслідок прориву Авільї на правий край карного майданчика та пострілу в дальній кут – 1:1.

В другому таймі команди почали розмін класними моментами, але на 61-й хвилині Осасуна залишилась у меншості через вилучення Ойєра. Тим не менш, на 68-й памплонці претендували на пенальті (його скасував VAR), на що Севілья відповіла рядом пострілів – найнебезпечніший завдав Торрес на 74-й (голкіпер парирував). Під завершення поєдинку "одинадцятиметровий" міг заробити Чічаріто, але арбітр не повівся на його падіння біля чужих воріт. Зрештою, фінальний свисток зафіксував результативну нічию.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ