УКР РУС

Мальорка вирвала перемогу над Райо Вальєкано, Хетафе перестріляв Сельту – орендована зірка МЮ допомогла з двома голамиfire

11 лютого 19:12 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

В рамках недульної програми 24-го туру Ла Ліги 2023/24 було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 24-й тур

Хетафе – Сельта – 3:2

Голи: Майораль, 31, Мата, 45+2, 89 – Ларсен, 71, Альєнде, 85

Мальорка – Райо Вальєкано – 2:1

Голи: А. Санчес, 48, Мурікі, 90+1 – А. Гарсія, 76

Беллінгем пропустить початок плей-офф Ліги чемпіонів – у Реала кадрова катастрофа

Хетафе у рідних стінах приймав Сельту. Перший тайм підопічні Пепе Бордаласа виграли, забивши два голи в останній 15-хвилинці. Один із м'ячів провів Майораль – Борха відзначився 15-м голом у 24 матчах чемпіонату. Жоден футболіст в історії Хетафе не забивав стільки у Ла Лізі на такому відрізку.

В середині другого тайму Ларсен скоротив відставання Сельти, а на 85-й хвилині свіжий Альєнде зрівняв рахунок з пасу Аспаса. Тим не менш, останнє слово залишилось за Хетафе – вже на 89-й Грінвуд асистував Маті, 3:2. До речі, друге взяття воріт галісійців теж стало можливим завдяки цій парочці (Хайме зіграв на добиванні після пострілу Мейсона).

Сельта залишилась у трьох очках від зони вильоту. Хетафе ж перервав 2-матчеву безвиграшну серію, піднявшись у першу десятку.

У іншому поєдинку Мальорка перемогла Райо Вальєкано. Тут теж не обійшлося без гола на останніх хвилинах – у основний час команди тримали нічийні 1:1, однак на 1-й компенсованій Ведат Мурікі забив вирішальний гол. Завдяки цьому успіху балеарці перервали 5-матчеву безвиграшну серію у Ла Лізі, відірвавшись від зони вильоту на 6 очок.

Мадридці не знають перемог у п'яти турах поспіль. Від трійки аутсайдерів "друзів" Романа Зозулі відділяють 7 залікових балів.

Іспанська система, аналітичний кіберпанк і пропаганда ісламізму – як академія Aspire розвиває футбол і політику Катару