УКР РУС

Грозний виніс фатальний вирок українському футболу

13 квітня 2020 Читать на русском

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний, який нині очолює Шахтар із Караганди, поділився думкою про рівень УПЛ.

"Пам'ятаєте, яким цікавим був чемпіонат України до 2014 року, який високий рівень був у провідних клубів і яку інтригу створювали навіть середнячки? А який рівень був у лідерів: Шахтаря, Динамо, Металіста, Дніпра – це були топові клуби за європейськими, світовими мірками. Вони реально претендували на найвищі позиції в єврокубках, а донецький Шахтар був володарем Кубка УЄФА в 2009 році.

Суркіс озвучив план, як Динамо і Шахтар можуть підняти загальний рівень УПЛ

А тепер поставте просте запитання: чи повернеться такий висококласний футбол в Україну? Не думаю! Вважаю, що найближчим часом це неможливо. Крім того, в тому, що рівень чемпіонату різко впав, крім цілком зрозумілих об'єктивних обставин, зіграли роль і помилки футбольних функціонерів. Так, я до сих пір переконаний, що скорочення числа команд в українському чемпіонаті з 16 до 12 було фатальною помилкою. Я завжди був категорично проти подібного рішення.

Однак якщо говорити більш загально про футбол в цілому і ті зміни, які відбуваються, можна з упевненістю сказати, що власники клубів будуть вкладати більш скромні кошти в свої команди. А отже, на нас, футбольних людей, чекають дуже нелегкі часи. Нам доведеться перебудовуватися, зрозуміти і прийняти, що будуть інші умови контрактів, як у футболістів, так і у тренерів", – цитує Грозного sports.kz.

Мертва Прем'єр-ліга. Як середняки, відстале керівництво та Динамо з Шахтарем вбили український чемпіонат