УКР РУС

Грозний: Правильно, що вся оборона збірної України побудована з футболістів Шахтаря

9 вересня 2018 Читать на русском

Заслужений тренер України В'ячеслав Грозний поділився очікуваннями від матчу збірної України проти Словаччини.

"Не здивуюся, якщо наставник "синьо-жовтих" в центрі оборони довірить місце Бурді, а в середній лінії поставить Циганкова. Найголовніше, у Шевченка зараз є великий вибір. Я б, наприклад, не скидав з рахунків Буяльського, адже гра зі словаками буде специфічною. Мене, до речі, порадував той факт, що наставник збірної України не став марнувати на лавці запасних, просто так – для кількості, того ж Коваленка, і відпустив його в розпорядження "молодіжки".

Україна – Словаччина: анонс матчу Ліги націй

Вважаю правильним, що вся оборона збірної побудована з футболістів Шахтаря, або ж із хлопців, які пройшли школу "гірників". Шевченко вирішив забезпечити надійність оборони блоково.

В цілому, зауважу, нас не дуже повинні хвилювати проблеми чехів чи словаків. Важливіше створювати свою потужну бойову одиницю і брати те, що заслужили. У Чехії саме так і сталося. Ніхто вже не зрозуміє, якщо збірна України не обіграє Словаччину, і не вийде на чемпіонат Європи.

У Словаччини йде перезавантаження. Років п'ять тому їхня збірна була набагато сильнішою. Я дивився недавно гру збірних Туреччини, Італії та Польщі – ці команди також змінюються на ходу, і тому не дають поки що результату. Команда Шевченка готова демонструвати класний футбол вже зараз. Так, словаки будуть опікуватися українцями щільніше, ніж чехи, намагатися припиняти розвиток швидких атак, але, впевнений, ми зможемо це подолати.

"Шевченко поставив на місце? Той, хто це написав, – чистий чорт". Селезньов – про сильну Україну і хлопчика у спідниці

Щодо ротації? В цьому є сенс. Наприклад, можна поставити на вістрі атаки Селезньова, який чудово показав себе в Туреччині і перебуває там на гарному рахунку.

Відхід Ріанчо? Говорити можна все, що хочеш. Ріанчо сам по собі нічого в збірній України не вирішував. Останнє слово завжди було за головним тренером. Рауль Ріанчо – помічник хорошого рівня, про нього багато говорять... Проте, очевидно, що відповідальності за результат він не ніс. Шевченко слухав Ріанчо, але все вирішував сам", – цитує Грозного Zbirna.com.