УКР РУС

Айнтрахт несподівано розгромив Байєр, відігравшись після 0:2, Гройтер Фюрт здолав Уніон і здобув першу перемогу в сезоні

12 грудня 2021 Читать на русском

У неділю у чемпіонаті Німеччини відбулось два поєдинки. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 15-й тур

Гройтер Фюрт – Уніон Берлін – 1:0

Гол: Нільсен, 56

Айнтрахт – Байєр – 5:2

Голи: Тута, 24, Ліндстрьом, 30, Н'Діка, 50, Якіч, 66, Соу, 76 – Шик, 5, 21 (п.)

Аугсбург обіграв Кельн та відірвався від зони вильоту

У першому матчі дня Гройтер Фюрт приймав Уніон. Господарі мріяли про першу перемогу в сезоні, в той час як звитяга могла впритул наблизити берлінців до зони Ліги чемпіонів. Команди розпочали кволо і обережно – відсутність уболівальників на трибунах задавала відповідного настрою. Перший небезпечний момент виник біля воріт "Старої дами": Хрбота без опіки завдав удару по центру – Люте невпевнено відбив перед собою, але встиг накрити м'яч. Наприкінці тайму гості мали можливість вийти сам на сам з кіпером суперника, але Бурхерт у стрибку встиг перехопити сферу.

По перерві Гройтер Фюрт вийшов вперед. Після навісу з кутового м'яч відскочив до Нільсена і той встиг першим проштовхнути його у ворота поміж ніг захисників. Наприкінці матчу Гісельман мав зрівнювати – увірвавшись з лівого флангу він пробив спочатку в захисника, а на добиванні був неточним. Перша перемога Гройтер Фюрта в сезоні принесла команді 4 очки і залишила на останній сходинці, Уніон з 23-ма балами – шостий.

Байєр у матчі з Айнтрахтом вийшов вперед вже на 5-й хвилині – Шик поцілив у правий нижній кут воріт. Ще до середини тайму чех оформив дубль – за гру рукою Соу арбітр призначив пенальті, який Патрік і оформив. Здавалось, гра зроблена, однак за мить Тута вдало зіграв на добиванні і скоротив рахунок, а за десять хвилин до свистка на перерву Ліндстрьом відновив статус-кво.

Після відпочинку Н'Діка вивів господарів вперед – француз підіграв собі рукою, але арбітр залишив це поза увагою. За мить Борре міг зробити серйозну заявку на перемогу Айнтрахта, але Градецкі зумів скластися і відбити м'яч. Згодом Лукаш потягнув постріл Костіча з-під поперечини зі стандарту. В середині другої сорокап'ятихвилинки Якіч увірвався у штрафний майданчик і добив сферу після відскоку у протилежний від кіпера кут. Підопічні Олівера Гласнера упіймали кураж і продовжили накочувати атаки на ворота Байєра, одна з яких завершилась черговим п'ятим голом.

Перемога принесла Айнтрахту 21 очко і підняла на дев'яту сходинку, Байєр з 27-ма пунктами залишився третім.

Баварія вирвала перемогу над Майнцом, Борусія Д втратила очки в матчі з Бохумом, РБ Лейпциг розтрощив Борусію М