УКР РУС

Гравцям збірної Сальвадору пропонували гроші, щоб вони виграли у Канади

6 вересня 2016 Читать на русском

Напередодні відбіркового матчу до ЧС-2018 між збірними Сальвадору та Канади розгорівся скандал.

Гравці збірної самі розповіли, що їм запропонували фінансові бонуси в тому разі, якщо команда зможе добитися позитивного результату в матчі з Канадою, або не програти більше, як в один м'яч, повідомляє The Telegraph. Справа у тому, що розгромна поразка збірної Сальвадору може перешкодити їхнім сусідам з Гондурасу пробитися у наступний етап кваліфікації. На даний момент Канада відстає від Гондурасу на три пукнти і в разі перемоги над Сальвадором може посісти друге місце в групі.

В якості доказів гравці надали запис розмови з чоловіком, який пропонував гроші. Футболістам обіцяли по 30 доларів за хвилину гри, якщо вони виграють матч, або 10 доларів за хвилину в тому випадку, якщо мінімально програють.

"У зв'язку з тим, що ми почули, хочемо прояснити ситуацію. Ми проти інцидентів схожого роду. Ми хочемо бути прозорими у всьому, що зв'язано з національною командою", – сказав капітан Сальвадору Бонілья.

Сальвадорські журналісти назвали місцевого бізнесмена Рікардо Паділья організатором цього дійства.

"Нехай ведеться розслідування, мені байдуже. Ті, хто хоче знайти у цьому щось погане, завжди знайдуть. Те ж стосується тих людей, які не вбачають нічого кримінального", – сказав бізнесмен.

Відзначимо, що Сальвадор втратив шанси на прохід у наступний раунд кваліфікації, набравши лише 2 пункти після 5-ти матчів. Перший поєдинок між Сальвадором та Канадою закінчився внічию 0:0.

ФФУ розпочала співпрацю з італійським борцем проти договірних матчів

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини