УКР РУС

Гравці Шахтаря і Зорі поділили лідерство УПЛ за двома важливими показниками – інші клуби серйозно відстали

5 квітня 2020 Читать на русском

Шахтар і Зоря перебувають на перших двох сходинках таблиці УПЛ не лише за кількістю очок, а й за багатьма суто ігровими показниками.

Гравці донецького та луганського клубів розташувалися на вершині рейтингів кількості і точності передач, інформує Команда№1.

Срна виділив чотирьох гравців Динамо, які могли б підсилити Шахтар

Хавбек Зорі та збірної України Дмитро Іванісеня зробив найбільшу кількість передач у сезоні – 1436. До трійки також увійшли Ісмаїлі (1416) та ще один гравець Зорі Богдан Михайліченко (1381). Донецький і луганський клуби окупували перші вісім сходинок рейтингу, допоки на дев'яту не вривається Сергій Логінов зі СК Дніпро-1 (1153 передачі), а десятку замикає динамівець Артем Шабанов (1144).

За точністю передач картина схожа. Лідирують два гравці Шахтаря – Маркос Антоніо (93,9 %) та Микола Матвієнко (93,3 %). "Бронзу" отримує захисник Зорі Євген Чеберко (92,7 %), а гравці Динамо тут трохи вище, ніж у попередньому списку – Шепелєв і Шабанов ділять 6-7 сходинку (91,3 %). До топ-10 пробився і Андрій Гітченко з Десни – 90,8 % точності, що дає дев'яте місце.

Драма для Динамо, (не) бажаний успіх Ліверпуля та чемпіони усіх ліг: як завершиться сезон за бельгійського сценарію