УКР РУС

Валенсія переграла Сельту та піднялася у зону ЛЧ, Вальядолід мінімально здолав Мальорку: 22-й тур Ла Ліги, субота

1 лютого 2020 Читать на русском

У 22-му турі Ла Ліги Сельта програла Валенсії, а Гранада вирвала перемогу над Еспаньйолом. Звіт про ці та інші матчі суботи читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 22-й тур

Гранада – Еспаньйол – 2:1

Голи: Мачіс, 38, Фернандес, 46 – Де Томас, 27

Мальорка – Вальядолід – 0:1

Гол: Унал, 56

Валенсія – Сельта – 1:0

Гол: Солер, 77

Барселона шокує трансфером кривдника України – Бартомеу перемагає Манчестер Сіті, але ЗМІ обурюються

Після 4-х поразок у останніх п'яти матчах Гранада вдома приймала аутсайдера першості Еспаньйол. Початок матчу нічим особливим не запам'ятався, проте на 25-й хвилині Дуарте збив у штрафному Де Томаса, а той реалізував пенальті – 0:1. Це розбудило андалусійців і на 37-й Фернандес віддав фантастичну передачу врозріз Мачісу, той увірвався у штрафний майданчник і влучно пробив низом повз воротаря.

Другий тайм блискавично розпочала Гранада: вже на 15-й секунді Фернандес отримав передачу в штрафному, обробив м'яч та пробив поміж 2-х гравців в праву дев'ятку без шансів для воротаря. Це різко змінило темп гри. Еспаньйол намагався відігратись, насідав на захист суперника, але ворота Гранади у другому таймі залишились неприступною фортецею.

Перший тайм матчу Мальорка – Вальядолід не був багатий на моменти, команди випробовували захист, шукаючи помилки у суперників і на перерву пішли із нульовим рахунком. На початку другого тайму Гвардіола гарно зіграв у штрафному, навісивши на дальню стійку, де Унал, підставивши голову, легко забив у правий верхній кут. Зумівши втримати перевагу до кінця гри завдяки блискучим діям захисників, Вальядолід переміг.

Завершував суботню програму поєдинок на Местальї, де Валенсія намагалася переграти Сельту. Галісійці вперлися, втримавши свої ворота сухими у першому таймі. Цей період матчу взагалі не потішив гарними моментами, за виключенням хорошого удару Флоренці в дев'ятку, який потягнув Бланко. По перерві зміст гри змінився не сильно, але гостріше виглядали гості – так, на 59-й хвилині Аспас переграв двох захисників і вистрілив у нижній кут, а на 75-й Габріел Фернандес стріляв з розрізної передачі – в обох випадках блискуче зіграв Доменек.

Покарання за марнотратство прийшло на 77-й хвилині: Родріго Морено зачепився за відскок після прострілу з лівого флангу, скинув м'яч на Солера, а той потужно вистрілив під ближню стійку – 1:0. Гол довго перевіряли на предмет офсайду, але VAR дав зелене світло. Сельта відповіла виходом на поле Смолова, але російський форвард зумів відзначитись лише одним заблокованим ударом. Зрештою, поєдинок завершився мінімальною перемогою Валенсії.

Турнірна таблиця чемпіонату Іспанії