УКР РУС

Гра до останнього. Перші підсумки матчу "Барселона" – "Реал"

3 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" виділяє важливі моменти матчу 14-го туру Прімери, в якому "Барселона" на "Камп Ноу" зіграла внічию з "Реалом" (1:1).

Непризначені пенальті

Уже на 3-й хвилині Лукаса Васкеса, який увірвався в штрафний "Барселони", збив Маскерано. Повтор показав, що аргентинець таки зробив рух ногою, який завадив супернику пройти далі. Втім, Карлос Клос Гомес ні секунди не сумнівався, відразу розвівши руками. Хоча привід для призначення пенальті в самому дебюті в нього був доволі серйозний. Однак наприкінці першого тайму незадоволеними були вже вболівальники господарів: м'яч після прострілу Неймара влучив у руку Карвахалю, яка не була притиснута до тіла. Повтори лише підтвердили гру рукою у гравця "Реала", але і тут арбітр не наважився поставити пенальті.

Втрати "Реала"

Саме на тлі такого сильного суперника, як "Барселона", стали яскраво помітні недоліки у грі мадридців без кількох своїх ключових гравців основи. Відсутність Крооса та Каземіро не дозволяла півзахисту гостей показувати достатню мобільність та інтенсивність. Бразилець, який все ж з'явився у другому таймі на полі, показав, що він далекий від своєї найкращої форми. Ковачіч та Іско не змогли повністю замінити своїх партнерів. Тим паче, "Реал" до пропущеного голу грав 4-4-2, і той же Ковачіч тяжів до лівого флангу. Тому ми не бачили звичного трикутника у "вершкових" в центрі поля. Зате Модріч відіграв надзвичайно продуктивно та активно: за себе і "за тих хлопців". Зрештою, він і виконав гольовий пас на Рамоса.

Позначились втрати і на грі в атаці. "Реал", який закінчує "Ель Класіко" з трійкою Лукас Васкес – Роналду – Маріано Діас попереду – це зовсім не той "Реал", який міг бути з Бейлом і Моратою. У другому таймі було помітно, як гостям все рідше і рідше вдається створювати небезпеку біля воріт суперника. Що й казати, якщо одним з найактивніших в атаці був невтомний Марсело на лівому фланзі. Роналду непогано відіграв лише в першому таймі. А підсилити гру було фактично ніким. Асенсіо та Маріано Діас, при всій до них повазі, не можуть наразі вважатись гравцями приблизно одного рівня з Бейлом і Моратою.

"Барса" і володіння м'ячем

"Барселона" володіла м'ячем у домашньому матчі на "Камп Ноу" лише 55% ігрового часу. Менше в цьому сезоні вдома відсоток був лише в одному матчі – проти "Ман Сіті" (54%). Але тоді каталонці здобули вкрай позитивний результат, перемігши англійський клуб 4:0. Не можна сказати, що "Реал" диктував "Барсі" свою гру. Проте, починаючи десь з середини першого тайму, підопічні Луїса Енріке віддали ініціативу гостям. Господарі не могли упродовж значного часового відрізку високо пресингувати суперника, що теж позначилось на такому невеликому, як для домашнього поєдинку, відсотку володіння м'ячем.

"Безіньєстовість"

"Барселона" без Іньєсти не виглядала так впевнено, як з ним, у більшості поєдинків. Сьогодні проти "Реала" можна було спостерігати ту ж картину. У центрі поля команді Луїса Енріке не вистачало креативних рішень та таких притаманних "Барсі" розрізних передач, які часто залишають не при справах захисників. Було помітно, що Ракітіч та Андре Гомеш не можуть забезпечити команді того рівня впевненості півзахисту у "Ель Класіко", який би дозволяв тримати в напрузі захист суперника упродовж усіх 90 хвилин. Вихід Іньєсти відразу показав різницю. Андрес запам'ятався прекрасним розрізним пасом на Мессі, який дивом не зміг ним скористатися.

Люта ненависть, відрізана голова, найкращі футболісти світу. Нереальні і шокуючі кадри з історії El Clasico

Голи зі стандартів

Обидві команди не створили якусь неймовірну кількість гольових моментів. Та ж "Барселона" лише двічі пробила в площину воріт. "Реал" зробив це 5 разів, при цьому 2 з них – саме після подач з кутового і штрафного. Проте команди показали майстер-клас з використання стандартних положень. Спочатку Луїс Суарес чудово "відклеївся" від суперника і в підсумку зміг виграти боротьбу на другому поверсі у набагато вищого Варана. Але грати потрібно до останнього. Цей принцип чудово знає Серхіо Рамос. На 90-й хвилині він вже вкотре забив важливий гол після подачі зі стандарту. І варто оцінити не лише його уміння власне пробивати головою, але й чудову позиційну гру в таких моментах. Гол на "Камп Ноу" це яскраво продемонстрував.

"Реал" врятував нічию в матчі з "Барселоною"