УКР РУС

Головні новини футболу 8 жовтня: визначилися претенденти на "Золотий м'яч-2018", Україна розпочала підготовку до Італії

9 жовтня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 8 жовтня.

"Золотий м'яч-2018"

Визначилися 30 претендентів на престижну нагороду від французького видання France Football. Всі зірки першої величини увійшли в список. Фаворитами на "Золотий м'яч" вважаються Кріштіану Роналду, Лука Модріч, Кіліан Мбаппе, Антуан Грізманн і Ліонель Мессі. Церемонія вручення відбудеться 3 грудня у Парижі.

France Football також опублікувало 10 номінантів на найкращого гравця 2018 року в категорії U-21. Тут нагорода з величезною ймовірністю дістанеться Кіліану Мбаппе. Головним його конкурентом є Трент Александер-Арнольд.

Збірна України

"Синьо-жовті" розпочали підготовку до спарингу з Італією та матчу Ліги нації УЄФА проти Чехії. Збірній не допоможе Віталій Буяльський – він через пошкодження покинув розташування команди. Також Андрій Шевченко не зможе розраховувати на травмованого Артема Бєсєдіна – замість нього викликаний Артем Кравець.

Андрій Ярмоленко розповів про підготовку збірної України до протистояння з Італією, а Ігор Пластун поділився враженнями від дебютного виклику до лав національної команди. Олександр Караваєв прокоментував ситуацію в збірній.

Реакція на фол Харатіна проти Тайсона

Напередодні Ігор Харатін дуже грубо порушив правила проти Тайсона. Бразилець зазнав важкої травми – як повідомив його лікар, відновлення буде тривалим. Сам футболіст Шахтаря вірить, що "все буде добре", а порушник вже приніс йому свої вибачення.

Ми разом з експертом проаналізували цей епізод і дійшли висновку, що Харатін мав би отримати за це три матчі дискваліфікації. Грубу гру футболіста Зорі засудив віце-капітан Шахтаря Тарас Степаненко, а в луганському клубі повідомили, що Ігор шкодує про вчинок.

Через цю неприємну ситуацію на УПЛ звернув увагу навіть Неймар.