УКР РУС

Головні новини футболу 6 травня: Шахтар вийшов у ЛЧ, скандал і крах Миная, Ліга Європи отримала фіналістів

7 травня 2021 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 6 травня.

Україна

Завершився передостанній тур УПЛ, який вбив багато інтриг. Шахтар офіційно взяв срібло чемпіонату і потрапив у кваліфікацію Ліги чемпіонів. "Гірники" з дублем Степаненка обіграли Минай і остаточно вибили закарпатців з вищого дивізіону.

Щоправда, цей матч взагалі міг не відбутися. Футболісти Миная запізнилися на стадіон, а потім замкнулися в роздягальні та відмовилися виходити на поле. Гра розпочалася на півгодини пізніше, ніж було заплановано. Кажуть, що причина в аномальних ставках на поєдинок.

Результати інших матчів не мали значення через поразку Миная. Втім, Рух зібрався та розбомбив Олімпік – Борячук феєрив, а Санжар провалив дебют. Інгулець здобув мінімальну перемогу над Львовом та зберіг прописку в УПЛ.

Єврокубки

Визначилися фіналісти Ліги Європи. Рома обіграла Манчестер Юнайтед і замахнулася на диво, але Де Хеа та Кавані допомогли "дияволам" пройти далі. Вільяреал втримав нічию з Арсеналом, вибивши "канонірів" за сумою двох матчів.

Фінал Ліги чемпіонів: УЄФА підтвердив місце проведення гри – Челсі та Ман Сіті хотіли перенести матч в Англію.

Трансфери

Трансфер Циганкова: Мілан, Арсенал, Севілья – куди перейти лідеру Динамо і чому Луческу не відчує втрати? Динамо зацікавилось бразильським форвардом. Шахтар знайшов несподіване підсилення у чемпіонаті України. Де Дзербі дав принципову згоду на перехід у Шахтар. Зоря оголосила про підписання бразильського нападника.

ПСЖ запланував кадрову чистку – названі перші зіркові жертви. Парижани впевнені в трансфері Мессі. Гаттузо покине Наполі – клуб оперативно визначився із заміною. Реал вибирає наступника для Зідана – на шляху Рауля залишилися два топ-кандидати. Реакція на виліт з ЛЧ: Реал виставив на продаж шість гравців і хоче Алабу, Холанда, Мбаппе та ще три зірки.