УКР РУС

Головні новини футболу 21 червня: Україна програла Австрії та чекає дива для плей-офф Євро-2020, ганебний виліт Росії

22 червня 2021 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 21 червня.

Україна – Австрія

Підопічні Андрія Шевченка програли Австрії в третьому турі чемпіонату Європи – відео гола і огляд матчу. Відповідно, австрійці фінішували другими в групі C та зіграють з Італією у 1/8 фіналу. Україна посіла 3 місце і змушена чекати завершення групового турніру в усіх квартетах. Якщо "синьо-жовті" увійдуть до четвірки найкращих третіх команд, то продовжать боротьбу на Євро.

Андрій Шевченко пояснив причини невдачі збірної, а в соцмережах розкритикували національну команду після прикрої поразки, яка може покласти край сподіванням на плей-офф.

Євро-2020

В інших матчах Нідерланди розгромили Північну Македонію. Горан Пандев провів останній матч за національну команду, а знаменитого форварда відзначили навіть суперники. Данія знищила Росію та вибила її з турніру. Після двох поразок на старті данці зуміли кваліфікуватися у плей-офф. Бельгія обіграла Фінляндію та допомогла Україні, адже команда Шевченка обішла Суомі в рейтингу третіх місць. Для путівки у плей-офф "синьо-жовтим" потрібно обійти ще хоча б одну третю команду з 3-х груп.

Відповідно, визначилися вже дві пари 1/8 фіналу. Італія зіграє з Австрією, а Данія протистоятиме Уельсу. Також достроково вийшли у плей-офф Чехія, Англія, Швеція та Франція. Швейцарія гарантувала собі місце в топ-4 найкращих третіх команд.

Серйозна втрата у збірної Франції. Усман Дембеле травмувався і вибув мінімум на 3 місяці.

Інші головні події

Український футболіст вирішальним голом вивів свою команду в еліту польського футболу.

Дві легенди Ворскли завершили кар'єру та увійшли в тренерський штаб полтавців.

Президент Барселони Жоан Лапорта хоче сформувати дует Мессі-Роналду в таборі "синьо-гранатовим".

Чемпіон Італії Інтер підпише Хакана Чалханоглу, який стане вільним агентом, не узгодивши новий контракт з Міланом.