УКР РУС

Головні новини футболу 20 травня: Ворскла завоювала "бронзу" УПЛ, Інтер повернувся у Лігу чемпіонів

21 травня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 20 травня.

УПЛ сезону 2017/18 фінішувала

Відбулись останні матчі чемпіонату України. Ворскла перемогла Зорю та стала бронзовим призером ліги. Також полтавська команда гарантувала собі путівку в груповий етап Ліги Європи. Головний тренер Василь Сачко прокоментував здобуття Ворсклою бронзових нагород.

В іншому матчі Верес та Маріуполь зіграли внічию. Маріупольці фінішували на 5-у місці чемпіонату та, як і Зоря, зіграють у кваліфікації Ліги Європи.

За підсумками чемпіонату, Факундо Феррейра з Шахтаря став найкращим бомбардиром. Найкращим асистентом чемпіонату також став гравець Шахтаря – Марлос.

Іньєста та Торрес зіграли останні матчі за свої клуби

Барселона в останньому матчі Андреса Іньєсти на Камп Ноу перемогла Реал Сосьєдад. Капітан каталонського клубу отримав шедевральні проводи від фанатів Барси. Також після поєдинку була церемонія нагородження, під час якої Іньєста не стримав сліз та остаточно попрощався з Барсою у якості футболіста.

Ще одним прощанням дня був відхід Фернандо Торреса з Атлетіко. Іспанець, який переїжджає в МЛС, на прощання оформив дубль у ворота Ейбара. Його команда зіграла внічию та відсвяткувала "срібло" Прімери на рідному стадіоні "Ванда Метрополітано".

Також в останньому турі чемпіонату Іспанії був український слід. Голкіпер Депортіво Максим Коваль, права на якого належать Динамо, вийшов в основному складі на матч проти Валенсії. Пропустивши два голи, українець пішов з поля на 83-й хвилині.

Інтер повернувся у Лігу чемпіонів

Останній тур в Серії А мав дуже серйозно інтригу, адже Інтер та Лаціо в очному протистоянні вирішували долю останньої путівки в Лігу чемпіонів. Інтер, який у минулому турі сенсаційно програв, знайшов у собі сили на камбек та переміг "орлів" на їхньому ж полі. Таким чином, "нерадзурі" вперше за 7 років знову гратимуть у найпрестижнішому турнірі Європи. Дивіться відео голів та огляд цього протистояння, яке заслуговує на звання "Матч вікенду".

В інших матчах Рома обіграла Сассуоло і завоювала бронзові медалі Серії А. Нагадаємо, минулого сезону "вовки" фінішували на сходинку вище.

Також цікавим вийшов матч Мілана та Фіорентини, де "россонері", які вже до того забезпечили 6-е місце, розгромили суперника з рахунком 5:1. Зустріч запам'яталась не тільки голами, але й неоднозначним прощанням фанатів Мілана з Джанлуїджі Доннаруммою, який влітку може змінити команду.