УКР РУС

Головні невдахи Ліги чемпіонів: усі програні фінали Ювентуса

11 жовтня 2021 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

Ювентус – один з грандів європейського футболу, який завжди ставить перед собою амбітні цілі. Але здебільшого футбольна фортуна була не на боці туринців.

Ювентус багато разів опинявся у фіналі Ліги чемпіонів. І коли до здійснення мрії залишався лише крок, доля здебільшого була більш прихильною до суперників "Старої синьйори".

Історичний єврокубковий похід Таврії: команда Заяєва з бомбардиром Шевченком

Кубок європейських чемпіонів 1972/73

Ювентусу випав шанс перервати гегемонію Аякса у єврокубках. Кройфф і Ко двічі поспіль ставали чемпіонами та були готові оформити хет-трик.

Подивитися на битву гігантів у Белграді прийшло майже 90 тисяч глядачів. Довго чекати гола їм не довелося – вже на 4-й хвилині Реп відкрив рахунок.

Відіграватися – не сильна сторона Ювентуса. Амстердамці здобули мінімальну перемогу та святкували тріумф, а "Стара синьйора" вперше відчула гіркоту фінальної поразки.

Пригадуйте моменти, які ввійшли в історію Ліги чемпіонів, із коктейлями на основі преміальної Żubrówka Czarna! Заряджайтеся легендарними футбольними емоціями, щоб ще відданіше вболівати за своїх фаворитів!

Дізнатись більше про Zubrowka Czarna та коктейлі тут.

Кубок європейських чемпіонів 1982/83

Великий бій за кубок-83 між Гамбургом та Ювентусом відбувся у грецьких Афінах. Через 10 років фанати туринців були змушені пережити дежа-вю. Зіркова команда Трапаттоні не змогла зробити вирішальний крок.

Юве знову пропустив на старті матчу – відзначився Магат. Легендарний дует Платіні – Бонек робив усе можливе, щоб відновити статус-кво, але безрезультатно – знову мінімальна поразка.

Ліга чемпіонів 1996/97

Матч, з якого почався тривалий "фінальний кошмар" туринського Ювентуса. Після цього протистояння Юве ще 4 рази вийде у фінал Ліги чемпіонів, але так і не зможе відсвяткувати вікторію.

"Олімпікштадіон" став щасливим для "джмелів" – хлопці Хітцфельда вели 2:0 ще до перерви. Дель П'єро скоротив відставання, але Ріккен вбив усю надію. Юве знову не зміг відігратися та впав за крок до трофею.

Ліга чемпіонів 1997/98

В наступному сезоні Ліппі знову зумів довести своїх хлопців до фіналу. В Амстердамі за трофей довелося змагатися з "Королями" – мадридським Реалом.

Матч був запеклим, і знову все вирішив лише один гол, який був забитий у ворота туринців. Зупинити Міятовіча виявилося неможливо – "вухатий" кубок над головою підняв Реал.

Ліга чемпіонів 2002/03

Матч, який пам'ятають усі українські футбольні шанувальники, адже Ювентусу протистояв Мілан з Андрієм Шевченком. Саме українець приніс своїй команді та Україні омріяну перемогу на "Олд Траффорд".

Доля матчу вирішувалася у серії пенальті. Діда відбив на один удар більше за Буффона, а Андрій Шевченко холоднокровно виконав вирішальний удар – "вухатий" знову "втік" з-під носа у Ювентуса.

Ліга чемпіонів 2014/15

Наступного шансу Ювентусу знову довелося чекати цілих 10 років. Суперник – Барселона. "Блаугранас" були агресивнішими – Ракітіч забив вже на 4-й хвилині.

У другому таймі Мората подарував надію фанатам "Старою синьйори", але жила вона недовго – Суарес швидко відновив перевагу Барси, а Неймар на останніх секундах виконав завершальний штрих. Поразка 1:3 – прокляття продовжується.

Ліга чемпіонів 2016/17

І знову Юве став учасником завоювання хет-трику Ліги чемпіонів. Нову історію трофею писав Реал під приводом Зінедіна Зідана.

Юве не став ламати традицій та знову пропустив першим – забив Роналду. Манджукіч швидко зрівняв рахунок і здавалося, що по перерві туринці продовжать активний опір.

Але Буффону довелося знову пережити розчарування. В його воротах залишили "автограф" Каземіро та Асенсіо, а Роналду оформив дубль. Кардіфф став свідком чергового "фінального" падіння Ювентуса. Фанатам "Старої синьйори" залишається чекати, що фортуна вже достатньо познущалася з туринців і в наступному фіналі буде більш прихильною до них.