УКР РУС

Голкіпер збірної Чехії Коубек: У нас немає таких яскравих футболістів, як Коноплянка або Ярмоленко

14 вересня 2018 Читать на русском

Воротар збірної Чехії Томаш Коубек розчарований останніми результатами своєї національної команди та вважає, що Україна справедливо перемогла Чехію у першому турі Ліги націй.

"Нещодавні матчі збірної Чехії, як в дзеркалі, відобразили всі проблеми чеського футболу. Велика епоха Недведа і Поборські пішла. Ми побачили швидкості, на яких грали наші суперники. Такими є вимоги сучасного футболу, а ми їм абсолютно не відповідаємо. І усвідомлення цього факту стало для нас великим ударом.

У нас не вистачає таких гравців, як Коноплянка або Ярмоленко, які можуть приймати індивідуальні рішення. Це справжні плеймейкери. У нас же є рівна команда, але без таких яскравих і неординарних особистостей.

Марлос – геній, а Пятов не мав пропускати: короткий статистичний аналіз матчу Чехія – Україна

Ми дуже хотіли виграти в України. Повірте, хлопці залишили на полі всі сили. Ні, команда просто поступилася більш сильному суперникові в ігрових компонентах. Українці переграли нас в якості гри, техніці і швидкості. Треба швидше проаналізувати помилки і зробити висновки.

Відставка Яроліма? На нього зійшла справжня лавина критики. Його звинувачують і в неправильному виборі ігрової схеми на матч з Україною, і в невмінні перебудовуватися по ходу гри, і навіть в поганому контакті з гравцями. Йому зараз дуже важко і я не хочу додавати масла у вогонь. Скажу лише, що Яролім – справжній професіонал і віддавав команді все.

Що стосується наступника, то чув, що одним з кандидатів є Карел Поборські. Це той гравець, з яким пов'язані найбільші успіхи чеського футболу. Дуже хотілося б попрацювати з ним", – цитує Коубека Команда№1 з посиланням на видання Denik.cz.

Екс-тренер Славії Шилгавий – головний претендент на посаду керманича збірної Чехії