УКР РУС

Голкіпер замбійців забиває і рятує від поразки. Замбія - Нігерія - 1:1. ВІДЕО

25 січня 2013 Читать на русском

Воротар Замбії на прізвище Мвіне показав Обі Мікелу, як потрібно пробивати пенальті. Саме він, як штатний пенальтист команди, на 85-ій хвилині ударом з "точки" зрівняв рахунок у матчі. Натомість, хавбек "Челсі" в першому таймі змарнував ідентичну нагоду відзначитись, пробивши повз ворота.

Нагадаємо, в минулому турі Замбія зіграла внічию з Ефіопією, а Нігерія, незважаючи на старання "динамівця" Ідейє, не змогла перемогти Буркіна-Фасо. Причому обидва поєдинки закінчились з однаковим рахунком - 1:1. Тож боротьба в цій групі рогорілася не на жарт. І як би дивно не виглядало, третій матч у групі так само закінчився з рахунком 1:1... Черга за Ефіопією та Буркіна-Фасо?

Матч вийшов багатим на події. Тут вам і нереалізований пенальті, і реалізований пенальті, і, власне, голи. Загалом замбійці на фоні іменитого суперника виглядали більш ніж пристойно. Можливо, в другому таймі їхній захист здебільшого нагадував прохідний двір, чим нігерійці скористались лише раз, але загалом ця команда заслуговує на чвертьфінал не менше, ніж Ефіопія, Буркіна-Фасо чи навіть Нігерія.

Команда Брауна Ідейє виглядала занадто самовпевнено, що й довів промах Обі Мікела. Саме хавбек "Челсі" взявся виконувати пенальті і пробив жахливо - м'яч, трішки зачепивши штангу, вилетів за межі поля. Все ж нігерійці свого добилися в таймі другому. В другому матчі поспіль відзначився Еменіке, пробивши в нижній кут. Здавалося, номінальні гості доведуть справу до логічного завершення, але за 5 хвилин до кінця матчу арбітр на рівному місці придумав пенальті. В епізоді, де, мабуть, більше фолив гравець Замбії. Тим не менше, головне тут, мабуть, не це, а те, що пенальті забив гокіпер Замбії Мвіне, якого сьогодні можна назвати одним словом - герой. 

Детальніше в онлайн-трансляціяї матчу.

Замбія - Нігерія - 1:1

Голи: Мвіне, 85 (пен.) - Еменіке, 57

На 26-ій хвилині Обі Мікел не реалізував пенальті