УКР РУС

Голи-красені та голи з офсайдів. Підсумки 20 туру УПЛ

11 березня 2013 Читать на русском

Сенсацій у 20 турі УПЛ не було. І це добре!

Повні нулі

Кращого часу для того, щоб подрімати собі, годі й придумати. Матч між командами, які ще до зимової перерви вважалися претендентами на місце у Лізі Європи, не був багатим на голи. Голів у ньому узагалі не було.

І хоча гра проходила за повної переваги донецького “Металурга”, гравці якого завдали п'ять ударів у площину воріт “Іллічівця”, підопічні Павлова, напевно, все ж таки заслужили на нічию. Щоправда, вони узагалі жодного разу толком не потурбували голкіпера донеччан Олександра Бандуру.

Словом, цей матч, у супроводі коментаря В'ячеслава Шарафудінова, дещо насторожував, що тур буде доволі нецікавим.

Прикрасив голом

Не вирізнявся видовищністю і поєдинок “Металурга” запорізького із “Таврією”. У сімферопольців узагалі проблем що ген-ген, та й гра їхня зовсім не вражає. Саме тому запоріжці мали чудову нагоду здобути першу перемогу у чемпіонаті. Вони й робили для цього все можливе і таки були господарями становища на полі. Забракло їм лише останнього удару. А от у складі сімферопольців цього останнього удару завдав на 77-й хвилині Олег Гуменюк. Цей гол став не просто вирішальним, але ще й неймовірно красивим, що й стало родзинкою доволі нудного поєдинку.

Антигерой Вернидуб

Не той Вернидуб, що Юрій і тренер “Зорі”, а той, що Віталій і гравець луганської команди. У попередньому матчі він став героєм у протистоянні з “Говерлою”, а тепер - антигероєм протистояння з “Кривбасом”. Так, криворіжці грали вдома, так, вони володіли перевагою, але не настільки, щоб перемогти з розгромним рахунком. Вернидуб не “брав участі” лише в першому голі, коли на 26-й хвилині Самодін відкрив рахунок. Перший тайм так і завершився - 1:0.

Шанси у “Зорі” відігратися були, але... На 59-й хвилині Вталій Вернидуб після навісу із флангу забив дуже красиво. Після його удару головою воротар був просто безсилим. Тільки от забив він у власні ворота. А через чотири хвилини саме він не встежив за Самодіним, і останній, оформивши дубль, поставив крапку у матчі - 3:0.

Ех, Одеса

Абсолютно рівна гра була. “Чорноморець” переміг лише завдяки дисципліні і меганадійній грі в обороні. Переміг таки справедливо. Ця команда дійсно заслуговує на те, щоб грати у Лізі Європи. “Зелено-білі”, до слова, виглядали також доволі незле, так що проект “Карпати” Ніколая Костова”, схоже, має непогане майбутнє. Що ж, в наступному сезоні очікуємо на дива від львівської команди. Але це вже в наступному.

Та гра грою, але окремо хотілося б згадати про уболівальників “моряків”. Хоча й уболівальниками їх назвати складно. Замість того, щоб підтримувати команду, вони... Словом, фотографії самі про все розкажуть.

Зозуля

Саме Роман став героєм матчу проти “Говерли”, який дозволив “Дніпру” втриматися на другій сходинці. Поєдинок для підопічних Хуанде Рамоса, попри прогнози, видався дуже непростим. Більше того, першою у цьому матчі забила саме “Говерла”, тільки от суддя на 12-й хвилині у автора голу Єдігаряна зафіксував ну дуже вже сумнівний офсайд.

“Дніпро” ж свою тотальну перевагу втілив у гол лише одного разу. Героєм поєдинку став Роман Зозуля, який у падінні головою на 68-й хвилині замкнув передачу від Кравченка.

Що ж, “Говерла” програла, проте зважаючи на її календар надія на те, щоб обійти таки “Ворсклу” і покинути зону вильоту, є.

Мінімально

У матчі з “Шахтарем” “Ворскла” виглядала більш, ніж пристойно. Ще б пак - чотири удари по воротах Каніболоцького багато про що свідчать. “Гірники”, до речі, у площину влучили на один раз більше, і один із їхніх п'яти ударів таки став голом. На 19-й хвилині Луїс Адріано, як з'ясувалося згодом, встановив остаточний рахунок. Тут важко сказати, чому перемога “Шахтаря” була настільки невпевненою. Чи то мотивації немає, чи то в команді дійсно криза? Конкретніше дізнаємося вже з наступних турів.

Непомічений офсайд

Офсайд не було зафіксовано, коли Андрій Ярмоленко, який на матч з “Волинню” вийшов з капітанською пов'язкою, відкривав рахунок. Та було це вже в другому таймі.

А в першій половині зустрічі підопічні Дем'яненка виглядали досить непогано і гра була рівною. Рівною, але майже без небезпечних моментів. Гра ж “Динамо” не вражала абсолютно нічим. Ну а від “Волині” годі було очікувати більшого.

Після перерви ж кияни помітно додали, що й призвело до голу на 50-й хвилині. От тільки, як засвідчив повтор, Аруна, який і став автором гольового пасу, перебував в офсайді коли сам отримував пас.

Цей гол дещо надломив господарів, хоча вони все ж таки пробували намагатися організувати атаки. Декілька небезпек було, але м'яч влетів саме у їхні ворота. На 71-й хвилині Гармашу дали занадто багато часу і простору.

Загалом же перемога киян цілком заслужена, але от до самої гри залишилося багато запитань

Три голи за 12 хвилин

Завершував же тур поєдинок у Києві, де “Арсенал”, який фактично наново будується, приймав “Металіст”. Після поразки підопічних Бакалова у попередньому турі від “Дніпра”, багато хто очікував на розгром і у цьому поєдинку. Про таку вірогідність подій засвідчила вже перша хвилина, коли Соса відкрив рахунок. Проте “Арсенал”, попри те, що в команди багато нових футболістів, виглядав доволі пристойно. Навіть відігрався досить швидко - на 7-й хвилині Мартинюк створив маленький шедевр.

12-а хвилина і харків'яни знову попереду. Це Жажа забив свій пеший офіційний гол після повернення в “Металіст”. І все...

Все - тобто голів більше не було. Та й моментів небезпечних не надто. Щоправда, кияни таки могли зрівнювати, та на 87-й хвилині Гоменюку забракло зовсім трішки, аби влучити у ворота.

Загалом важко сказати, чи це Бакалов справді робить непогану команду, чи гравці “Металіста” витратили рівно стільки сил, скільки було потрібно. Але найголовніше те, що інтрига у боротьбі за срібло у нас зберігається неабияка.

Андрій Думич, "Футбол 24"