УКР РУС

Перша ліга: Чорноморець втратив очки у матчі з Прикарпаттям, Волинь дотисла Агробізнес, Гірник-Спорт розгромив Ниву Т

6 жовтня 2020 Читать на русском

У вівторок, у рамках 5-го туру Першої ліги, відбулось кілька матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Перша ліга, 5-й тур

Гірник-Спорт – Нива Т – 4:1

Голи: Герасимець, 27, Карась, 39, Вовченко, 58 (аг.), Мурза, 89 – Волохатий, 30

Вилучення: Різник, 75 (Нива Т, друга жовта картка)

Авангард – Миколаїв – 0:1

Гол: Кушніренко, 83

Вилучення: Майборода, 74 (Авангард, червона картка)

Верес – Кремінь – 2:1

Голи: Сергійчук, 45+3 (пен.), Гончаренко, 61 – Куліш, 23

Вилучення: Зубков, 59 (Кремінь, друга жовта картка)

Волинь – Агробізнес – 2:1

Голи: Сікорський, 19 (пен.), 24 (пен.) – Черненко, 72 (пен).

Вилучення: Косовський, 66 (Агробізнес, друга жовта картка)

Прикарпаття – Чорноморець – 1:1

Голи: Воробчак, 4 – Лиховидко, 31

Металіст 1925 втратив очки у матчі з Поліссям, але втримався на вершині Першої ліги

Тернопільська Нива після чотирьох поспіль нічиїх поступилась на виїзді команді з Горішніх Плавнів. Пропустивши в середині першого тайму, гості майже відразу відігрались, проте на перерву пішли поступаючись у один гол. Відпочинок не пішов на користь команді Василя Малика. В одній з чергових атак тернополяни знову вразили власні ворота (вже другий тур поспіль) – Семен Вовченко після невинного навісу, намагаючись скинути м'яч голкіперу, відправив круглого у сітку. Згодом Андрій Різник отримав другу жовту картку і залишив свою команду у меншості. Як наслідок, за хвилину до закінчення основного часу Нива пропустила вчетверте і опустилась вже на десяту сходинку. Гірник-Спорт впритул наблизився до лідера чемпіонату Металіст 1925 – команда відстає від харків'ян на одне очко, але має гру в запасі.

Долю матчу Авангарда та Миколаєва вирішив один влучний постріл команди Іллі Близнюка. На 83-й хвилині м'яч влучив у руку капітану краматорців Володимиру Булгакову і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий впевнено реалізував штатний пенальтист гостей Богдан Кушніренко. Варто зазначити, що з середини другого тайму господарі грали у меншості – за грубий підкат у центрі поля червону картку отримав Сергій Майборода. Перемога підняла Миколаїв на дев'яту сходинку, Авангард залишився чотирнадцятим.

Верес на власному полі не без проблем здолав Кремінь. Підопічні Юрія Вірта пропустили першими в середині тайму, але на перерву пішли за рівного рахунку – вже у доданий до першої сорокап'ятихвилинки час Михайло Сергійчук реалізував пенальті. Після відпочинку Руслан Зубков отримав другу жовту картку і залишив Кремінь у меншості. Рівненська команда за чисельної переваги дотисла суперника і піднялась на четверту сходинку турнірної таблиці, Кремінь залишився шостим.

Луцька Волинь вперше у поточному сезоні зуміла здобути перемогу. Жертвою команди Василя Сачка став Агробізнес. Цікаво, що і в цьому матчі не обійшлось без вилучення (як і у попередніх трьох поєдинках ігрового дня). Всі три голи у матчі було забито з пенальті. У першому таймі дублем відзначився скандальний Ігор Сікорський. По перерві Руслан Черненко один гол відквитав, однак цього виявилось замало для прийнятного результату. Перемога дозволила лучанам піднятись на десяту сходинку турнірної таблиці, Аробізнес залишився сьомим.

Передостання команда першості – Прикарпаття – несподівано не дозволила команді Сергія Ковальця продовжити переможну ходу. Лідер Першої ліги пропустив вже на старті поєдинку. "Морякам" ще до перерви вдалось відігратись, однак івано-франківці зацементували воротарський майданчик і зуміли втримати нічийний поєдинок. Це не завадило одеситам залишитись на вершині турнірної таблиці, Прикарпаття – друге з кінця.

"Мрію повернутися у збірну України": Артем Кравець – про новий клуб, пошуки квартири і шанси Динамо в Лізі чемпіонів