УКР РУС

"Гімн України співав 35 разів і ніколи не шкодував": Девіч – про важке рішення змінити громадянство

15 грудня 2021 Читать на русском

Колишній нападник Металіста та Шахтаря Марко Девіч з теплом згадує свої виступи у складі збірної України.

"Ніколи не шкодував про це, чесно. Я сьогодні з українським паспортом у Харкові відчуваю себе дуже добре. Пишаюся цим. Прийняла мене ця країна. Дала можливість, і я ніколи не шкодував, що б там не сталось. Звичайно, усі хочуть грати за свою рідну країну. Рішення було важке, але правильне.

"Шахтар з Металістом тоді були ближчими": Девіч пояснив, чому обрав донеччан замість Динамо

Як виникла ця ідея? Це був мій другий сезон у Металісті, у сезоні-2007/08 став найкращим бомбардиром, а команда забирає бронзові медалі. Але у збірну Сербії мене ніхто не запрошував. І Красніков запитав, чи є у мене інтерес пограти за збірну України. Я подумав, з батьками поговорив і ухвалив рішення. Я вирішив, що так буде добре. І зараз дуже радий, що це рішення ухвалив.

У збірній України мене прийняли відмінно. Клубами рубались, але у збірній ніяких суперечок не було. Суто жарти на рівні – ми вас потім у чемпіонаті обіграємо. Я вдячний усім українцям за цю можливість. Мене ще у Сербії виховали викладатися на максимум. Співав гімн України 35 разів. Завжди були розмови у пресі, чи вміє хтось співати. На відео можна подивитися, що я співав гімн. І народу було приємно. Як я кажу: нехай краще не співає, але грає у футбол і біжить", – резюмував Девіч в інтерв'ю Football Hub.

Тете у збірній України: чому це реальніше, ніж ви думаєте?