УКР РУС

"Гігантська "Сельта" проковтнула "Реал". Іспанські ЗМІ про подвиг суперника "Шахтаря" в Кубку Короля

26 січня 2017 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Суперник "Шахтаря" у Лізі Європи – на вустах у всієї Іспанії. "Сельта" вибила "Реал" з Кубка Короля та удостоїлась місця на шпальтах провідних видань Піреней.

Faro de Vigo: "Колосальні"

Галісійське видання відзначає, що "Сельта" Беріссо ліквідувала "Реал" у пам'ятний вечір та вперше за 94 роки двічі поспіль пробилась у півфінал Кубка Іспанії. Faro de Vigo відзначає, що ключ до успіху "Сельти" – вдалий вихід з-під пресингу "Реала", а також неймовірна підтримка переповненого "Балаїдоса", який був одним цілим з гравцями.

Atlántico: "Історичний подвиг "Сельти"

"Гігантська "Сельта" спромоглася на подвиг у магічну ніч та проковтнула "Реал". Гол Даніло у власні ворота та влучний удар Васса подарували Віго півфінал Кубка Короля у другий рік поспіль. Хлопці Беріссо завдяки титанічній праці подарували неймовірним фанатам на "Балаїдосі" маленьке диво", – пише Atlántico.

Marca: "Мадрид розвалився"

Провідне спортивне видання Іспанії відзначає, що "Сельта" справедливо вибила "Реал" з Кубка Іспанії вперше за 76 років попри те, що знекровлений травмами королівський клуб зробив усе можливе у Віго. У Мадриді скаржаться на Даніло, який став справжнім нічним кошмаром для фанатів "бланкос", а також побоюються, що "Реал" Зідана може повторити шлях команди Анчелотті. Marca бачить у нинішньому спаді "вершкових" ( 2 поразки в 4 матчах) ті ж симптоми, що й при Карлетто, коли команда виграла клубний Мундіаль, а потім провалила другу частину сезону.

AS: "Мадрид помер, вилізши зі шкіри"

Ще одне мадридське видання звинувачує у провалі "Реала" бідолашного Даніло. AS іронічно пише про бразильця, називаючи його гостем, якого краще не запрошувати на свято, бо він обов'язково все зіпсує. "Даніло – лише 3-й гравець "Реала", який двічі забивав автоголи в одному розіграші Кубка Іспанії", – відзначає AS. На думку популярного видання, відповідальність за провал "Реала" несуть вже згаданий Данілу, Зідан, Бензема та Коентрау, через слабку форму якого наставник "вершкових" був змушений відправити Каземіро в оборону.

Mundo Deportivo: "Ні Кубка, ні требла"

А ось, де по-справжньому радіють фіаско "Реала", так це в Каталонії. Mundo Deportivo вважає, що дуель із "Сельтою" королівський клуб програв ще у Мадриді, де поступився 1:2. "За 115 років своєї історії Мадрид так і не спромігся виграти требл (Прімеру, Лігу чемпіонів та Кубок Іспанії в один сезон – "Футбол 24")", – зазначає MD, не забувши нагадати, що "Барселоні" таке досягнення підкорювалось не одного разу.

Основним чинником успіху "Сельти" MD вважає тренера Едуардо Беріссо, який відзначається чудовою організацією гри. Саме завдяки генію свого наставника галісійці не відчули втрат Ноліто та Орельяни.